Social

Managerul Spitalului „Sfantul Pantelimon”, Gheorghe Popescu, a fost demis de Ministerul Sanatatii

Managerul Spitalului „Sfantul Pantelimon”, Gheorghe Popescu, a fost demis, dupa ce un pacient a murit din cauza unei transfuzii gresite. Decizia a fost luata in urma unui control efectuat de Ministerul Sanatatii la Spitalul Pantelimon.

Ministrul Florian Bodog a declarat ca, in afara greselii facute in calitate de cadru medical, au fost identificate si probleme manageriale si de aprovizionare cu echipamente de identificare a sangelui.

„Am citit raportul aseară, în afară de lucrurile știute cu privire la greșeala pe care a făcut-o cadrul medical care a administrat transfuzia, colegii mei de la inspecție au identificat și probleme manageriale, probleme de aprovizionare cu echipamente de identificare a sângelui și probleme legate de proceduri cu privire la ultimul control înainte de administrarea perfuziei, motiv pentru care vom gândi și măsuri în acest sens”, a explicat ministrul Florian Bodog.

Amintim ca un pacient de 66 ani a murit in urma unei transfuzii de sange la Spitalul Sfantul Pantelimon din Bucuresti. Dupa incident, ministrul Sanatatii a cerut desfasurarea unei anchete la unitatea medicala.

Stiri pe aceeasi tema

Medicul Catalin Denciu, ranit la Piatra Neamt, este fiul scriitorului Ioan Dumitru Denciu si a studiat la UMF Iasi

Cristiana Petrariu Bota

DOSARUL APA NOVA: Tarifele in Bucuresti, marite pentru mita. Consilierii Primariei primeau bani pentru voturi in CGMB

Cristiana Petrariu Bota

Dor Geta Popescu si Erik Gulacsi au murit in avalansa din Muntii Retezat. Salvamontistii au reluat cautarile

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult