Lifestyle

Manichiură perfectă: trucuri și produse recomandate

O manichiură bine realizată nu doar că îți înfrumusețează mâinile, dar poate oferi și un sentiment de îngrijire și încredere. Indiferent dacă preferi un look simplu și natural sau unul colorat și îndrăzneț, există câteva trucuri și produse care te vor ajuta să obții o manichiură perfectă acasă. În acest articol, vom explora pașii esențiali pentru o manichiură reușită și vom recomanda produse care să te ajute să ai unghii sănătoase și frumoase.

Pregătirea unghiilor

Pregătirea corectă a unghiilor este esențială pentru o manichiură de durată. Urmează acești pași pentru a-ți pregăti unghiile înainte de aplicarea lacului.

Îndepărtarea lacului vechi

Începe prin a îndepărta orice urmă de lac de unghii anterior. Folosește un dizolvant fără acetonă pentru a preveni uscarea unghiilor și a cuticulelor. Acetona poate fi mai eficientă, dar poate fi și mai agresivă cu unghiile și pielea din jur.

Tăierea și pilirea unghiilor

Tunde-ți unghiile la lungimea dorită cu o forfecuță de unghii sau unghieră. Folosește apoi o pilă de unghii pentru a le da forma dorită. Pilele din sticlă sau cristal sunt recomandate deoarece sunt mai blânde cu unghiile și ajută la prevenirea exfolierii.

Îngrijirea cuticulelor

Aplică un ulei sau o cremă pentru cuticule și masează-le pentru a le înmuia. Folosește apoi un bețișor de lemn sau un instrument special pentru a împinge cuticulele înapoi, fără a le tăia. Tăierea cuticulelor poate duce la infecții și creșterea mai rapidă a acestora.

Exfolierea și hidratarea mâinilor

Exfoliază-ți mâinile cu un scrub delicat pentru a îndepărta celulele moarte și pentru a îmbunătăți circulația. Clătește bine și aplică o cremă hidratantă sau un ulei pentru mâini pentru a le menține catifelate și hidratate.

Aplicarea bazei

O bază bună este esențială pentru a proteja unghiile și pentru a asigura o aderență mai bună a lacului de unghii.

Baza de unghii

Aplică un strat subțire de bază de unghii pentru a crea o suprafață netedă și pentru a proteja unghiile de petele cauzate de lacurile colorate. Baza de unghii ajută, de asemenea, la prelungirea duratei manichiurii.

Produse recomandate

  • OPI Natural Nail Base Coat
  • Essie First Base Base Coat
  • Sally Hansen Hard as Nails Hardener

Aplicarea lacului de unghii

Aplicarea corectă a lacului de unghii este cheia pentru o manichiură frumoasă și de durată. Urmează acești pași pentru a obține un rezultat impecabil.

Alegerea culorii

Alege o culoare care să se potrivească stilului tău și ocaziei. Culorile neutre și pastelurile sunt ideale pentru un look natural, în timp ce culorile vibrante și metalice sunt perfecte pentru un look îndrăzneț și modern.

Aplicarea lacului

Aplică lacul de unghii în straturi subțiri pentru a evita formarea de bule și pentru a obține o uscare rapidă și uniformă. Începe cu o linie de lac la mijlocul unghiei, urmată de două linii laterale. Repetă procesul pentru un al doilea strat, dacă este necesar, pentru a obține o culoare opacă și uniformă.

Produse recomandate

  • OPI Nail Lacquer
  • Essie Nail Polish
  • Sally Hansen Miracle Gel

Aplicarea top coat-ului

Un top coat de calitate este esențial pentru a proteja manichiura și pentru a-i oferi un finisaj lucios.

Top coat

Aplică un strat de top coat peste lacul de unghii pentru a sigila culoarea și pentru a preveni ciobirea și zgârieturile. Alege un top coat cu uscare rapidă pentru a economisi timp și pentru a te bucura de o manichiură perfectă cât mai curând posibil.

Produse recomandate

  • Seche Vite Dry Fast Top Coat
  • Essie Good to Go Top Coat
  • Sally Hansen Insta-Dri Top Coat

Întreținerea manichiurii

Pentru a te bucura cât mai mult timp de o manichiură impecabilă, este important să acorzi atenție întreținerii acesteia.

Aplicarea uleiului pentru cuticule

Aplică zilnic ulei pentru cuticule pentru a le menține hidratate și sănătoase. Uleiul pentru cuticule ajută la prevenirea uscării și crăpării acestora, contribuind la un aspect îngrijit al unghiilor.

Reaplicarea top coat-ului

Reaplică un strat de top coat la fiecare două-trei zile pentru a menține manichiura proaspătă și pentru a prelungi durata acesteia. Top coat-ul va adăuga, de asemenea, un plus de strălucire unghiilor tale.

Evitarea contactului excesiv cu apa

Apa poate slăbi lacul de unghii și poate duce la ciobirea acestuia. Poartă mănuși atunci când faci treburi casnice sau speli vasele pentru a-ți proteja manichiura.

Trucuri suplimentare

Îngrijirea unghiilor naturale

Pentru a avea unghii sănătoase și puternice, este important să le acorzi atenție chiar și atunci când nu porți lac de unghii. Folosește un tratament fortifiant pentru unghii și asigură-te că le lași să respire între aplicările de lac.

Corectarea greșelilor

Dacă faci greșeli în timpul aplicării lacului de unghii, folosește un corector pentru lac de unghii sau o pensulă subțire înmuiată în dizolvant pentru a corecta marginile și a obține un rezultat perfect.

Alegerea produselor de calitate

Investiția în produse de calitate poate face o diferență semnificativă în rezultatul final al manichiurii tale. Alege lacuri de unghii, baze și top coat-uri de la branduri de încredere pentru a te bucura de unghii frumoase și de durată.

Obținerea unei manichiuri perfecte acasă nu este dificilă dacă urmezi pașii corecți și folosești produsele potrivite. Cu puțină practică și răbdare, vei putea să-ți îngrijești unghiile și să te bucuri de o manichiură impecabilă în orice moment. Urmează aceste sfaturi și trucuri pentru a avea mereu unghii frumoase și sănătoase.

Sursă articol favit.ro

Articole asemănătoare

MIREASA PENTRU FIUL MEU: Traian crede ca mama Corinei a fost influentata de familia Oanei

Bogdan

MPFM 31 OCTOMBRIE 2013. Trei cupluri consacrate puse la grea incercare

Bogdan

Canabisul in scop medical, legalizat de inca o tara membra a Uniunii Europene

Lucy Ionesco