Italia a depasit China la numarul deceselor provocate de coronavirus, sunt 427 de noi decese in ultimele 24 de ore
Breaking News Social

Manifestarea COVID-19 s-a schimbat in ultima saptamana, avertizeaza managerul Institutului Marius Nasta

Managerul Institutului Marius Nasta din Bucuresti, Beatrice Mahler, avertizeaza ca in ultima saptamana a aparut o schimbare de manifestare a COVID-19. 

Concret, Beatrice Mahler a explicat ca la Institutul Marius Nasta din Capitala numarul cazurilor severe de infectare cu coronavirus a crescut mult si peste 40% dintre pacientii internati au nevoie de oxigen. Mai mult, persoanele in stare grava nu au o varsta inaintata.

„La cazurile internate la Marius Nasta nu avem persoane asimptomatice si a crescut foarte mult numarul pacientilor severi. Cam 40% dintre pacienti au forme severe, cu o saturatie scazuta, care necesita oxigen. E o schimbare de forma de boala pe care am intalnit-o din ultima saptamana”, a spus Mahler.

In plus, cei a caror situatie se agraveaza nu au o varsta inaintata, a spus ea, adaugand ca media de varsta este in jur de 50 de ani.

Numarul cazurilor de coronavirus din Romania a urcat, duminica, la 78.505, dupa raportarea a 961 de noi infectii, potrivit Grupului de Comunicare Strategica. Astfel, numarul cazurilor de coronavirus este in scadere in ultimele 24 de ore, insa sunt raportate la un numar mai mic de testari.

In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 39 de decese (21 barbati si 18 femei). Toate decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati. Pana astazi, 3.272 de persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

13.274 de teste au fost efectuate in ultimele 24 de ore, 7.415 in baza definitiei de caz si a protocolului medical, iar 5.859 la cerere.

35.287 de pacienti au fost declarati vindecati si 9.429 de pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare

Stiri pe aceeasi tema

Coronavirus: Italia a raportat 651 de decese in ultimele 24 de ore

Cristiana Petrariu Bota

UMF Iasi a modificat Carta si Codul de Etica astfel incat sa fie in acord cu noua Lege a invatamantului

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Muncii precizeaza ca sistemul de contributii se va schimba. Cum vor fi afectate salariile

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult