Italia a depasit China la numarul deceselor provocate de coronavirus, sunt 427 de noi decese in ultimele 24 de ore
Breaking NewsSocial

Manifestarea COVID-19 s-a schimbat in ultima saptamana, avertizeaza managerul Institutului Marius Nasta

Managerul Institutului Marius Nasta din Bucuresti, Beatrice Mahler, avertizeaza ca in ultima saptamana a aparut o schimbare de manifestare a COVID-19. 

Concret, Beatrice Mahler a explicat ca la Institutul Marius Nasta din Capitala numarul cazurilor severe de infectare cu coronavirus a crescut mult si peste 40% dintre pacientii internati au nevoie de oxigen. Mai mult, persoanele in stare grava nu au o varsta inaintata.

„La cazurile internate la Marius Nasta nu avem persoane asimptomatice si a crescut foarte mult numarul pacientilor severi. Cam 40% dintre pacienti au forme severe, cu o saturatie scazuta, care necesita oxigen. E o schimbare de forma de boala pe care am intalnit-o din ultima saptamana”, a spus Mahler.

In plus, cei a caror situatie se agraveaza nu au o varsta inaintata, a spus ea, adaugand ca media de varsta este in jur de 50 de ani.

Numarul cazurilor de coronavirus din Romania a urcat, duminica, la 78.505, dupa raportarea a 961 de noi infectii, potrivit Grupului de Comunicare Strategica. Astfel, numarul cazurilor de coronavirus este in scadere in ultimele 24 de ore, insa sunt raportate la un numar mai mic de testari.

In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 39 de decese (21 barbati si 18 femei). Toate decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati. Pana astazi, 3.272 de persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

13.274 de teste au fost efectuate in ultimele 24 de ore, 7.415 in baza definitiei de caz si a protocolului medical, iar 5.859 la cerere.

35.287 de pacienti au fost declarati vindecati si 9.429 de pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare

Articole asemănătoare

Modificari la normele de aplicare ale Legii Codului Fiscal. Au fost completate prevederile privind depunerea declaratiilor

Lucy Ionesco

ORA DE VARA 2015. Se schimba ora in noaptea de sambata spre duminica

Corina Alexandru

Opt candidati la prezidentiale, reclamati la Parchet de BEC pentru semnaturi similare. Alexandru Cumpanasu si Viorel Catarama se numara printre ei

Ioana Badulescu