Ministrul Apararii il acuza pe Iohannis ca a incalcat legea, prelungind cu un an mandatul generalului Nicolae Ciuca la conducerea Armatei Romane
Social

MApN angajeaza soldati, subofiteri, maistri militari, ofiteri si medici. Au fost deblocate 6.400 de posturi, a anuntat ministrul Apararii

Ministerul Apararii Nationale (MApN) angajeaza soldati, subofiteri, maistri militari, ofiteri si medici. Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a declarat, vineri, ca 6.400 de posturi au fost deblocate in Armata Romana, in urma unui memorandum semnat de Guvern. Pe langa posturile de soldati, maistri militari sau ofiteri, MApN va angaja si 400 de medici si 50 de psihologi.

Incadrarile pe care dorim sa le facem in perioada imediat urmatoare sunt functii de toate tipurile, de toate categoriile: si soldati, si subofiteri, si maistri militari si ofiteri. Sunt 400 de posturi de medici pe care dorim sa-i incadram, in jur de 50 de posturi de psihologi pe care dorim sa-i incadram in Armata Romana.

Salariile medicilor din armata sunt la fel de mari ca si cele din sistemul de sanatate. Incercam, intr-un termen relativ scurt, sa putem incadra aceste functii, astfel incat sa acoperim un gol destul de mare lasat de plecarea, anul trecut, a aproximativ 8.000 de oameni din Armata.

Nu putem sa rezolvam totul deodata, avem un buget foarte bun, mai bun decat anul trecut pentru ca in Romania a fost crestere economica si 2% din Produsul Intern Brut reprezinta o suma considerabil mai mare. Am pornit anul cu dreptul„, a declarat ministrul Mihai Fifor.

Ministrul Apararii a mai precizat ca luni va avea o intalnire cu seful de stat major, prilej cu care se va face o analiza si se va stabili distributia posturilor pe unitati.

Vom vedea exact, pe fiecare unitate, ce distributie si ce prioritati sunt. Nu va asteptati ca din cele 6.400 de posturi sa acoperim toata nevoia de incadrare a Armatei Romane, nu vom face acest lucru dintr-o data. Este un efort si speram ca in fiecare an sa putem sa marim numarul angajarilor„, a explicat Mihai Fifor.

Oficialul MApN a tinut sa adauge ca se pune mare accent si pe personalul care urmeaza sa fie angajat in armata.

Nu este suficient sa scoti posturi la concurs. Este extrem de important sa pregatesti militari care intra in Armata Romana. Vreau sa va spun ca este un proces de durata, mai ales cand este vorba de specialisti. Nu pregatesti un pilot de pe azi pe maine. Este nevoie de ani buni pentru a avea acest pilot.

Problema noastra nu este doar sa pregatim aceasta generatie si sa o incadram, problema noastra e sa reusim sa-i si tinem in Armata Romana si, tocmai de aceea, pe toate masurile pe care le luam in momentul de fata, dorim sa aratam ca o cariera militara este o cariera pe care si-o poate dori orice tanar din aceasta tara„, a spus ministrul Apararii.

Related posts

Corneliu Dobritoiu, condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare, a demisionat din functia de presedinte al Comisiei de Aparare din Senat

Lucy Ionesco

Ionut Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, vizat de perchezitii la firma de paza

Lucy Ionesco

Testamentul politic al lui Corneliu Coposu: Cred ca restaurarea monarhiei este salvarea noastra

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult