MApN anunta ca pensiile militare nu vor scadea, iar varsta de pensionare nu se va modifica

Delia Ion
By Delia Ion august 4, 2017 13:13

MApN anunta ca pensiile militare nu vor scadea, iar varsta de pensionare nu se va modifica

Ministerul Apararii Nationale (MApN) a anuntat, vineri, ca pensiile militare nu vor scadea, iar varsta de pensionare nu se va modifica. Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a dat asigurari, in cadrul unei conferinte de presa, ca pensiile militare nu vor scadea, ordonanta de urgenta privind modificarile la Legea pensiilor militare aflandu-se, astazi, pe ordinea de zi a sedintei de Guvern.

“Vreau sa fac niste lamuriri. In primul rand, nu vor scadea pensiile. In al doilea rand, varsta de pensionare nu se modifica. De asemenea, vreau sa precizez ca ordonanta care va fi prezentata astazi in sedinta de Guvern este realizata de Ministerul Muncii, Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Afacerilor Interne. (…) Recunoastem sacrificiul si profesionalismul militarilor, dar trebuie sa asiguram stabilitatea si predictibilitatea bugetara”, a declarat Adrian Tutuianu, intr-o conferinta de presa.

Stiri de interes: Valuri de pensionari in MApN, MAI si SRI. Mai multi generali au fost trecuti in rezerva prin decret in vederea pensionarii

Adrian Tutuianu a tinut sa sublinieze ca exista pensii mai mari decat salariile, astfel ca bugetul de stat nu va mai face fata unor astfel de cheltuieli. Ministrul Apararii a mai spus spus ca sistemul organizational militar nu va fi afectat in urma potentialelor iesiri la pensie.

“Vreau sa va asigur ca impreuna cu Statul Major General am luat toate masurile ca sistemul organizational militar sa nu fie afectat in urma potentialelor iesiri la pensie. Suntem pregatiti sa demaram procedurile de numiri pentru functiile de conducere, pentru cele devenite vacante, astfel incat actul de comanda sa nu fie afectat. Armata Romaniei ramane un partener de incredere si un aliat responsabil in structurile Aliantei Nord-Atlantice”, a adaugat  Tutuianu.

Citeste si: PENSII MILITARE – MApN explica ce corectii se vor face la pensiile militare si daca se va trece la plafonare 

Salariile politistilor vor fi majorate. Actul normativ va ajunge la Guvern saptamana aceasta 

Ce modificari va aduce Guvernul la Legea pensiilor speciale pentru militari, politisti si servicii secrete

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.