Ministrul Apararii il acuza pe Iohannis ca a incalcat legea, prelungind cu un an mandatul generalului Nicolae Ciuca la conducerea Armatei Romane
Social

MApN incepe recrutarea de rezervisti voluntari. Cate posturi de ofiteri, maistri militari si subofiteri rezervisti voluntari sunt disponibile

Ministerul Apararii Nationale (MApN) incepe, saptamana viitoare, recrutarea de rezervisti voluntari, fiind anuntate 2.200 de posturi disponibile de ofiteri, maistri militari si subofiteri rezervisti voluntari. Prima etapa a procesului de recrutare si selectie a rezervistilor voluntari ai Armatei Romaniei incepe luni, 10 iulie, cu selectionarea candidatilor care doresc sa ocupe functiile de soldati si gradati rezervisti voluntari.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, pentru inscrierea in procesul de recrutare si selectie, candidatii se vor prezenta la sediul centrului militar judetean sau de sector pe a carui raza de responsabilitate isi au domiciliul pentru a completa o cerere.

Ministerul Apararii anuntase in primavara ca va pune la dispozitie 2.800 de posturi de ofiteri, maistri militari/subofiteri si gradati/soldati, insa in comunicatul transmis vineri se precizeaza ca pentru anul 2017 sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru gradati si soldati rezervisti voluntari, in 24 de judete si in municipiul Bucuresti.

Recrutarea pentru posturile de ofiteri, maistri militari si subofiteri rezervisti voluntari se va realiza in etapa a doua, dupa un calendar care va fi anuntat in timp oportun.

Pentru inscrierea in procesul de recrutare si selectie, candidatii se vor prezenta la sediul centrului militar judetean sau de sector pe a carui raza de responsabilitate isi au domiciliul pentru a completa o cerere, avand asupra lor urmatoarele documente:

a) actul de identitate, in original si in copie;
b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim sase luni inainte de data depunerii;
c) acte de studii si/sau alte documente care atesta alte competente dobandite in viata civila, in original si in copie;
d) permisul de conducere, in original si in copie, daca este cazul, pentru candidatii fara pregatire militara, daca indeplinirea atributiilor postului pentru care candideaza presupune conducerea tehnicii specifice;
e) livretul militar, in original si in copie, daca este cazul, numai pentru cei care detin calitatea de rezervist.

Citeste si: Angajari in armata. MApN recruteaza soldati, subofiteri, ofiteri, maistri militari si gradati in corpul rezervistilor voluntari

MApN angajeaza soldati si gradati. Ce conditii trebuie indeplinite si cand se fac inscrierile 

Legea privind Statutul rezervistilor voluntari a intrat in vigoare. Cate contracte are MApN pentru soldati, gradati, subofiteri, ofiteri si maistri militari

La prezentarea la centrul militar, candidatii vor fi informati cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare si selectie a rezervistilor voluntari, respectiv unitatea militara in care urmeaza sa sustina probele de selectie, unitatea sanitara militara unde urmeaza sa sustina examinarea medicala, unitatea militara/centrul de instruire in care urmeaza sa execute programul de instruire initiala (daca este cazul).

Candidatii fara pregatire militara vor fi consiliati in ceea ce priveste exprimarea optiunilor, in sensul orientarii catre armele/serviciile si specialitatile militare pentru care acestia prezinta aptitudini.

„Candidatii declarati ‘Admis’ in urma parcurgerii probelor de selectie efectueaza examinarea medicala in unitatile din reteaua sanitara a Ministerului Apararii Nationale”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii.

Pentru alte detalii, cei interesati se pot adresa centrelor militare judetene sau de sector. Adresele postale si datele de contact ale centrelor sunt disponibile pe site-ul MApN.

Rezervistii voluntari primesc solda de functie si grad pentru zilele de participare la instruire si misiuni

Potrivit Normelor Metodologice publicate in luna martie, „rezervistii voluntari vor primi din partea MApN o „solda de functie si de grad, pentru numarul de zile de participare efectiva la instruire / misiuni”, precum si alocatie de hrana.

In afara perioadelor de instruire sau de misiune, rezervistii voluntari vor primi o „indemnizatie lunara in cuantum de 10% din suma reprezentand solda de functie pe care sunt incadrati”.

Raporturile de serviciu intre rezervistii voluntari si institutia militara se stabilesc pe baza de contract, care se incheie intre cel in cauza si comandantul/seful structurii militare in care urmeaza sa-si desfasoare activitatea, in calitate de reprezentant al MApN.

Stiri pe aceeasi tema

DNA, punct de vedere catre CSM: Noile conditii de vechime impuse procurorilor anticoruptie nu pot fi aplicate retroactiv

Ioana Badulescu

Debransarea de la caldura devine imposibila. Ce prevede noua lege a energiei termice

Ioana Badulescu

Programe scolare noi pentru gimnaziu si liceu din 2017. Vizati, elevii de clasele a V-a si a IX-a

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult