Ministrul Apararii il acuza pe Iohannis ca a incalcat legea, prelungind cu un an mandatul generalului Nicolae Ciuca la conducerea Armatei Romane
Comunicate

MApN: Militarii raniti care fac parte din lotul de sportivi care vor participa la Invinctus Games Sydney 2018 s-au intalnit cu ministrul Mihai Fifor

Militarii răniți care fac parte din lotul extins de sportivi care se pregătesc pentru participarea la evenimentul competițional „Invictus Games Sydney 2018” s-au întâlnit miercuri, 18 aprilie, la sediul MApN, cu ministrul apărării naționale, Mihai Fifor.

În discuțiile purtate cu veteranii răniți, din rândul cărora vor fi selecționați sportivii care vor reprezenta România în competiție, au fost abordate subiecte referitoare la modul în care se desfășoară procesul de pregătire, detaliile organizatorice și sprijinul pe care conducerea instituției îl acordă în vederea realizării obiectivelor proiectului ”Invictus”.

Mihai Fifor a apreciat că eforturile militarilor răniți care se pregătesc să participe la competiția de la Sydney sunt deosebite, demonstrând caractere puternice și determinarea de a merge mai departe, în ciuda traumelor suferite. ”Când vorbim despre Invictus, vorbim despre o filosofie aparte, de un mod de viață exemplar. Aveți întregul meu respect. Reprezentați modelul învingătorului, al luptătorului care își depășește în permanență limitele, sunteți modele inspiraționale pentru fiecare militar al Armatei României. Rezultatele minunate pe care le-ați obținut la ediția de anul trecut a Invictus Games, la prima participare a României, ne-au făcut și m-au făcut mândru. Vă doresc mult succes la Sydney!”, a spus ministrul Fifor, reiterând întreaga susținere a conducerii ministerului pentru echipa Invictus.

În cadrul discuțiilor purtate, ministrul Mihai Fifor i-a asigurat pe militari că va urmări ca, atât la nivelul unităților în care sunt încadrați în calitate de militari activi, cât și prin structurile centrale cu competențe în gestionarea situațiilor și problematicii veteranilor răniți sau familiilor acestora, să fie luate cu maximă promptitudine măsurile de rezolvare a problemelor cu care se vor confrunta.

”Invictus Games 2018” este un eveniment competițional care va avea loc, între 20 și 27 octombrie, la Sydney, în Australia. La competiție vor participa militari răniți din 18 țări membre sau partenere ale NATO – Afganistan, Australia, Canada, Danemarca, Estonia, Franța, Georgia, Germania, Irak, Italia, Iordania, Olanda, Noua Zeelandă, Polonia, România, Ucraina, Marea Britanie și S.U.A.

Lotul lărgit al echipei României este compus din 41 de militari a căror pregătire sportivă se desfăşoară sub egida Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, la care aceștia sunt legitimaţi. În urma unui sistem competiţional, în echipa care va pleca la Sydney vor fi selecţionaţi 15 competitori, care vor participa la probele de tir cu arcul, atletism, canotaj de sală, powerlifting, ciclism, înot și volei din poziţia şezând. Militarii vor fi însoţiţi în Australia de membri ai structurii de coordonare a proiectului, antrenori, rezerve, membri ai familiilor și alte categorii de suporteri.

Proiectul ”Invictus Games” a fost inițiat din dorința de a încuraja și sprijini recuperarea fizică și reabilitarea militarilor răniți în acțiuni militare. În anul 2014 s-au desfășurat la Londra, sub patronajul prințului Henry de Wales, al Marii Britanii, primele Jocuri ”Invictus”, la care au participat 400 de competitori din 13 țări.

În 2016 a fost organizată a doua ediție a Jocurilor ”Invictus”, de data aceasta în Statele Unite ale Americii, la Orlando, unde s-au reunit 500 de militari răniți din 14 țări.

Armata României a primit, în anul 2017, invitația de a se alătura țărilor deja înscrise în proiect, prezența militarilor români la “Invictus Games Toronto 2017” fiind una de succes – patru medalii, dintre care una de aur, una de argint și două de bronz.

Related posts

ALDE – Iohannis a cedat tentatiilor politice, ignorand voit realitatea economica

Lucy Ionesco

Primaria sectorului 3 a incheiat un acord pentru reabilitarea termica a blocurilor

Lucy Ionesco

Primaria Sectorului 6 organizeaza Targul Firmelor de Exercitiu “Costin C. Kiritescu”

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult