Social

MApN reinfiinteaza Liceul Militar Tudor Vladimirescu de la Craiova

Ministerul Apararii Nationale (MApN) anunta reinfiintarea unui liceu militar la Craiova. Potrivit anuntului MApN, incepand cu anul scolar 2016-2017, la Craiova va fi reinfiintat Colegiul national militar „Tudor Vladimirescu”, cu profil matematica-informatica si predare intensiva in limba engleza.

MApN informeaza intr-un comunicat de presa ca cifra de scolarizare pentru admiterea in clasele a IX-a va fi de 120 de locuri, examenele urmand sa inceapa vineri, 27 mai.

Colegiul „Tudor Vladimirescu” din Craiova se va afla in coordonarea Statului Major General, asemenea celor din Alba Iulia, Campulung Moldovenesc si Breaza.

Institutia va fi condusa de un comandant militar, secondat de un director adjunct, civil, precizeaza MApN.

MApN va schimba normele de recrutare si baremele de selectie in armata

MApN va achizitiona sute de tancuri, lansatoare de rachete si autoturisme blindate

„Colegiul se va inscrie pe traiectoria performantei scolare, stacheta fiind deja stabilita de realizarile celorlalte trei colegii nationale militare care, in ultimii patru ani, in baza rezultatelor obtinute la examenele de Bacalaureat – unde promovabilitatea a fost de 99% – au reusit clasarea, intr-un top national, in primele 10 unitati de invatamant de profil din tara”, arata ministerul in comunicat.

Liceul militar din Craiova a fost inaugurat, in prezenta Regelui Carol I, in anul 1885, evacuat apoi la Iasi in timpul Primului Razboi Mondial si relocat in Craiova in anul 1918. De-a lungul timpului, unitatea de invatamant a fost desfiintata in anul 1948, reinfiintata 30 de ani mai tarziu si inchisa din nou in 1998, aminteste Ministerul Apararii.

Scoala militara a avut dascali de prestigiu, printre care s-au numarat Luca Preda, George Pascu si V. Mihailescu, decorat cu ordinul „Mihai Viteazul”, mai mentioneaza MApN.

In istoria sa, unitatea de invatamant a fost vizitata de Regele Carol al II-lea, prim-ministrul Armand Calinescu si generalul Constantin Pantazi, fost ministru de razboi.

Stiri pe aceeasi tema

Prof. Dr. Dan Olteanu, fondatorul scolii moderne de Medicina Interna, a decedat

Cristiana Petrariu Bota

Medic de la Spitalul Marie Curie, agresat de tatal unui copil in timp ce le comunica diagnosticul

Ioana Badulescu

Catalin Homor, directorul general al CNAIR, revocat din functie de Consiliul de Administratie

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult