Armata Romana a intrat in posesia primelor componente ale sistemului de rachete Patriot
Breaking News Social

MApN: Romania primeste echipamentele din sistemul PATRIOT de rachete sol-aer cu bataie mare care va intra in dotarea Fortelor Aeriene Romane


Ministerul Apararii Nationale (MApN) informeaza, intr-un comunicat de presa, ca au inceput sa soseasca in tara echipamentele principale ale primului sistem PATRIOT de rachete sol-aer cu bataie mare care va intra in dotarea Fortelor Aeriene Romane.

De la Capu Midia, jud. Constanta, echipamentele si materialele vor fi transportate la Centrul National de Instruire pentru Aparare Antiaeriana „General de brigada Ion Bungescu”. Aici se va desfasura testarea de acceptanta si receptia primului sistem de rachete.

Testarea de acceptanta se va finaliza in a doua parte a lunii octombrie. Va fi urmata de etapa de instruire a personalului din Regimentul 74 PATRIOT, pe configuratia specifica echipamentelor livrate Romaniei.

„Pe parcursul anului 2021 va continua instruirea colectiva a echipajelor, cu asistenta din partea militarilor SUA, in vederea formarii deprinderilor de operare si mentenanta, respectiv perfectionarii tehnicilor, tacticilor si procedurilor necesare utilizarii sistemului”, precizeaza MApN.

Armata Romaniei isi creste astfel capacitatea defensiva si de descurajare, asigurandu-se o mai buna aparare a spatiului aerian national, parte a spatiului aerian al NATO.

Pana acum au mai fost efectuate transporturi terestre, aeriene si maritime ale unor dispozitive de sprijin logistic, comunicatii, echipamente si dispozitive de testare, precum si echipamente de instruire prin simulare din cadrul sistemului PATRIOT, precizeaza ministerul.

Potrivit unei legi adoptate in urma cu 3 ani, Romania achizitioneaza 7 sisteme de rachete sol-aer PATRIOT configuratia 3+, din productia curenta, echipamente majore, mijloace de transport, piese, echipamente de mentenanta, munitie.

Contractorii principali ai pachetului de echipamente si de servicii aferente sistemelor PATRIOT sunt companiile americane Raytheon si Lockheed-Martin.

Stiri pe aceeasi tema

Ungaria mobilizeaza armata pentru a opri valul de refugiati la granita cu Serbia

Cristiana Petrariu Bota

Romania imbatraneste! INS: Indicele de imbatranire demografica s-a accentuat in 2018. Suntem pe locul 18 in lume la declin demografic, alaturi de Siria

Ioana Badulescu

Persoanele cu venituri, altele decat din salarii, pastreaza calitatea asigurat in sanatate pana pe 15 martie 2019

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult