-1.9 C
România
5 decembrie 2021
Armata Romana a intrat in posesia primelor componente ale sistemului de rachete Patriot
Breaking News Social

MApN: Romania primeste echipamentele din sistemul PATRIOT de rachete sol-aer cu bataie mare care va intra in dotarea Fortelor Aeriene Romane


Ministerul Apararii Nationale (MApN) informeaza, intr-un comunicat de presa, ca au inceput sa soseasca in tara echipamentele principale ale primului sistem PATRIOT de rachete sol-aer cu bataie mare care va intra in dotarea Fortelor Aeriene Romane.

De la Capu Midia, jud. Constanta, echipamentele si materialele vor fi transportate la Centrul National de Instruire pentru Aparare Antiaeriana „General de brigada Ion Bungescu”. Aici se va desfasura testarea de acceptanta si receptia primului sistem de rachete.

Testarea de acceptanta se va finaliza in a doua parte a lunii octombrie. Va fi urmata de etapa de instruire a personalului din Regimentul 74 PATRIOT, pe configuratia specifica echipamentelor livrate Romaniei.

„Pe parcursul anului 2021 va continua instruirea colectiva a echipajelor, cu asistenta din partea militarilor SUA, in vederea formarii deprinderilor de operare si mentenanta, respectiv perfectionarii tehnicilor, tacticilor si procedurilor necesare utilizarii sistemului”, precizeaza MApN.

Armata Romaniei isi creste astfel capacitatea defensiva si de descurajare, asigurandu-se o mai buna aparare a spatiului aerian national, parte a spatiului aerian al NATO.

Pana acum au mai fost efectuate transporturi terestre, aeriene si maritime ale unor dispozitive de sprijin logistic, comunicatii, echipamente si dispozitive de testare, precum si echipamente de instruire prin simulare din cadrul sistemului PATRIOT, precizeaza ministerul.

Potrivit unei legi adoptate in urma cu 3 ani, Romania achizitioneaza 7 sisteme de rachete sol-aer PATRIOT configuratia 3+, din productia curenta, echipamente majore, mijloace de transport, piese, echipamente de mentenanta, munitie.

Contractorii principali ai pachetului de echipamente si de servicii aferente sistemelor PATRIOT sunt companiile americane Raytheon si Lockheed-Martin.

Stiri pe aceeasi tema

Alegerile locale din 2016 vor avea loc intr-un singur tur de scrutin, a decis CCR

Cristiana Petrariu Bota

Data la care vor fi date pensiile se schimba. PSD a luat decizia in prezenta premierului si a ministrului Muncii

Ioana Badulescu

Medicul erou de la Piatra Neamt, care a intrat in flacari pentru pacientii sai, a fost detubat

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult