Social

MApN va achizitiona sute de tancuri, lansatoare de rachete si autoturisme blindate

Armata Romana are planuri mari de inzestrare, urmand a achizitiona sute de tancuri, lansatoare de rachete si autoturisme blindate. Ministerul Apararii Nationale (MApN) a anuntat ca vrea sa achizitioneze aproape 300 de tancuri, peste 50 de lansatoare de rachete, dar si zeci de autospeciale si autoturisme blindate.

Achizitiile MApN vor trebui sa se ridice la nivelul standardelor impuse de NATO. Acestea vor fi utilizate atat pe teritoriul Romaniei, cat si in teatrele de operatiuni ale Aliantei.

Vezi si: MApN va schimba normele de recrutare si baremele de selectie in armata

MApN va elabora Strategia Militara a Romaniei

Ministerul Apararii Nationale ia in calcul achizitionarea a 276 tancuri, care sa fie folosite cel putin pentru urmatorii 20 de ani. Totodata, se doreste achizitionarea a 54 lansatoare de rcheta cu sisteme GPS de ultima generatie.

MApN mai are in vedere inzestrarea a doua batalioane cu obuziere, precum si achizitionarea a zeci de autospeciale si autoturisme de teren blindate. Nu se stie care vor fi costurile autospecialelor, dar MApN ar avea in calcul achizitii mai mari de atat.

Stiri pe aceeasi tema

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, testat pozitiv la noul coronavirus

Cristiana Petrariu Bota

Se redeschid teatrele, restaurantele si cinematografele. Ce masuri trebuie respectate

Cristiana Petrariu Bota

Mii de buletine, pasapoarte sau permise de conducere vor trebui schimbate, dupa ultimele modificari legislative facute de senatori

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult