Institutul Cantacuzino
Social

MApN va organiza concurs pentru 200 de posturi la Institutul Cantacuzino, o parte fiind in cercetare

Ministerul Apararii Nationale (MApN) a anuntat ca, anul acesta, va organiza concurs pentru ocuparea a 200 de posturi la Institutul Cantacuzino, insa a precizat ca intreaga schema de personal cuprinde peste 1.000 de posturi, in acest mod urmarindu-se recalibrarea institutiei.

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a explicat ca cele 200 de posturi sunt defalcate pe specialitati si nu fac referire doar la personal care sa lucreze in linia de productie a Institutului Cantacuzino, ci mai ales la specialisti.

„Avem o schemă de personal pe care noi am aprobat-o, în jurul numărului de 1075 de funcţii şi anul acesta vom porni cu un Memorandum pe care o să îl ducem în Guvern cu 200 de funcţii pe care dorim să le scoatem la concurs pentru a putea să facem angajări la Institutul Cantacuzino. Aceste 200 de posturi sunt defalcate pe specialităţi şi pe nevoile pe care le are institutul în momentul de faţă. Nu mă refer doar la personal care să lucreze în linia de producţia a institutului dar mă refer cu precădere la specialişti”, a declarat Mihai Fifor, în cadrul unei conferințe de presă la Institutul Cantacuzino.

Dintre aceste posturi, 50 vor fi de cercetare, restul fiind funcții pentru producția de linie.

Citeste si: Institutul Cantacuzino, preluat de MApN si transformat in unitate militara cu conducere militara

Ministrul a explicat că lipsa personalului, în special, cel de cercetare, este cea mai mare problemă cu care se cofruntă institutul la acest moment.

„Cred că că cea mai mare problemă pe care o are această instituţie în momentul de faţă, problema care a dus la un moment dat la încetarea producţie de vaccin, este faptul că foarte mulţi dintre specialiştii Institutului Cantacuzino au ales să plece din această instituţie ori lucrul acesta este, dacă vreţi, cel mai sensibil lucru cu care ne confruntăm. (…) Nu este uşor să formezi un cercetător în domeniul acesta. Nu este uşor să formezi un specialist în domeniul acesta şi cu atât mai puţin nu este uşor să îl atragi să revină în sistemul acesta de cercetare”, a adăugat Fifor.

De asemenea, MApN urmează să discute împreună cu Ministerul Educației Naționale şi cu Ministerul Sănătății modul în care se vor organiza locurile la rezidenţiat, începând cu această toamnă, astfel încât să fie acoperite și nevoile Institutului Cantacuzino. Vor fi discuții și cu cei care termină rezidențiatul anul acesta pentru a li se oferi locuri de muncă în cadrul institutului.

În ceea ce privește producția de vaccinuri, ministrul a reamintit că in cel puțin doi ani va fi produs vaccinul antigripal. De asemenea, ministerul caută un teren nou pentru coontrucția unei hale în care să funcționeze liniile de producție.

„Vom începe să lucrăm pe producţie experimentală. Dorim ca aici pe linie să putem să formăm viitorii specialişti pentru producţia pe care o lansăm într-o facilitate nouă. Suntem în faza în care identificăm un teren din patrimoniul Ministerului Apărării Naţionale acolo unde să facem o hală de producţie nouă pentru ce înseamnă linie de producţie de vaccin. Vom relansa producţia de vaccin antigripal, vom relansa BCG-ul şi totodată dorim să revenim la branduri cunoscute al Institutului Cantacuzino”, a precizat Fifor.

Mihai Fifor a menționat că nu vrea „ca acest lucru să fie văzut ca un soi de miracol care va readuce dintr-o dată la viaţă tot ce însemna cândva Institutul Cantacuzino. Armata nu face miracole, dar credem noi, în parteneriat cu colegii noştri de la Institutul Cantacuzino, cu o gestiune mult mai judicioasă a ceea ce înseamnă resursele Institutului Cantacuzino şi cu o recuplare a Institutului Cantacuzino la reţeaua institutelor specializate din această lume, plus cu rigoare militară, vom putea să avem în foarte scurt timp o instituţie readusă la nivelul la care trebuia să fie în continuare”.

Stiri pe aceeasi tema

Omul de afaceri Gruia Stoica a fost retinut de procurorii DNA

Cristiana Petrariu Bota

Noua declaratie pentru iesirea afara din localitate incepand cu 15 mai

Cristiana Petrariu Bota

Plăţile cu bitcoin, posibile şi în România.

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult