11.4 C
România
28 octombrie 2021
Ministrul Apararii il acuza pe Iohannis ca a incalcat legea, prelungind cu un an mandatul generalului Nicolae Ciuca la conducerea Armatei Romane
Comunicate

MApN: Ziua NATO in Romania la sediul Ministerului Apararii Nationale

MApN – Ziua Porților Deschise la sediul Ministerului Apărării Naționale! Sediul MApN a fi deschis publicului duminică, 3 aprilie, între orele 8.30 și 13.00, cu prilejul aniversării Zilei NATO în România. De asemenea, începând cu ora 9.00, publicul va putea asista la ceremonia militară dedicată aderării României la Alianța Nord-Atlantică.

În cadrul Zilei Porților Deschise, vizitatorii vor putea asista la un exercițiu de mânuire a armamentului executat de militarii Brigăzii 30 Gardă ‘Mihai Viteazul’ și vor putea vizita o expoziție exterioară de tehnică militară, precum și alte expoziții tematice.

Totodată, vor fi organizate standuri de prezentare ale Clubului sportiv al Armatei ‘Steaua’, Editurii Militare, dar și standuri de inventică și tehnologii militare. În aula Ministerului Apărării Naționale vor putea fi vizionate filme cu tematică militară.

*** La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianței Nord-Atlantice.

Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.

În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în România se sărbătorește în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie. Ziua NATO este o sărbătoare publică dedicată democrației, spiritului european și euroatlantic.

Stiri pe aceeasi tema

Marian Cucsa, deputat ALDE: Desecretizarea protocolului SRI – Parchetul General, doar varful icebergului

Ioana Badulescu

Proiecte de modificare Codul Penal, Codul de Procedura Penala si gratierea unor pedepse – Punct de vedere al DNA

Delia Ion

Metode si instrumente pentru dezvoltarea abordarilor antreprenoriale in universitati

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult