Mara Mares este noul presedinte al TNL
Politica

Mara Mares este noul presedinte al TNL, fiind votata in turul doi de 545 de delegati prezenti la Congres

Deputatul PNL Mara Mareş este noul preşedinte al organizaţiei Tineretului Naţional Liberal (TNL), primind voturile din partea a 545 de delegaţi prezenţi la Congresul TNL, după al doilea tur de scrutin. Radu Surugiu, contracandidatul sau, au votat 496 de delegaţi.

Trei candidaţi s-au înscris iniţial în cursa pentru şefia TNL: Mara Mareş, care a primit în primul tur 513 voturi, Radu Surugiu – 348 şi Glad Varga – 212, primii doi calificându-se într-un al doilea tur de scrutin.

Până în prezent, organizaţia de tineret a PNL a fost condusă de copreşedinţii Costel Alexe şi Sorin Moldovan, veniţi de la PNL, respectiv PDL, în urma fuziunii celor două formaţiuni.

În discursul susţinut la anunţul candidaturii, Mara Mareş a promis un nou capitol în viaţa tinerilor liberali, unul fără compromisuri sau nostalgii din vremea USL.

„Astăzi, împreună vom adăuga un nou capitol de istorie în cartea politicii româneşti, pentru că astăzi ia naştere noul şi marele tineret naţional liberal. De astăzi construim împreună pentru tineretul naţional liberal, pentru PNL şi pentru România. (…) Ştim că lucrurile în politică sunt într-o continuă schimbare – uneori suntem sus, alteori dacă nu ştim să ascultăm exigenţele oamenilor putem ajunge şi jos. (…) Noi trebuie să deschidem partidul către tinerii din România, să atragem oameni noi şi de calitate. Iar eu o să promovez toţi oamenii buni”, a spus Mara Mareş.

Potrivit acesteia, toată lumea simte nevoia unei schimbări profunde.

„Acesta este momentul schimbării, momentul pe care cu toţii l-am aşteptat. Adevărata provocare rămâne să reuşim din nou să credem în noi înşine. (…) Noi vom fi principalul motor de creştere a PNL. Marele tineret naţional liberal nu este nici vechiul PNL, nici vechiul PDL, este o organizaţie puternică nouă care are nevoie de o viziune nouă. Este clar că alegerile locale şi generale din 2016 au dus o lipsă – şi această lipsă o reprezintă tinerii. Şi asta m-a determinat să candidez, pentru că TNL trebuie să se adreseze tuturor categoriilor de vârstă”, a mai spus Mara Mareş.

Noul preşedinte al TNL şi-a asumat, de la tribuna congresului, că nu va tolera „nostalgiile din vremea USL”, şi că va „taxa dur” acţiunile PSD.

„Noi vom fi uniţi împotriva acestui mod absolut discreţionar de a conduce ţara noastră. (…) Eu nu vreau sa conduc de la Bucureşti, pentru că marea masă a TNL nu este la Bucureşti, munca mea va fi în ţară. Voi fi reprezentantul tuturor tinerilor din partid şi mă voi lupta pentru fiecare tânăr valoros din partidul nostru. (…) Echipa mea este TNL şi orice membru al TNL va fi parte a deciziilor noastre. (…) Alegerea mea se datorează vouă, iar eu nu-mi doresc să câştig preşedinţia TNL ca să pot să fac eu carieră politică, îmi doresc să câştig preşedinţia TNL ca să mă bat ca voi să faceţi politică. Eu ştiu ce pot. Ştiu că pot, ştiu ce vreau, ştiu de ce vreau. Ştiu să lupt şi, mai ales, pentru ce lupt. Cine mă judecă superficial greşeşte şi, mai ştiu că eu, împreună cu echipa mea, voi reuşi”, a mai spus deputata PNL.

Related posts

Sedinta la Guvern cu premierul interimar Mihai Fifor, care i-a avertizat pe ministri sa fie atenti „sa nu avem niciun fel de problema”

Ioana Badulescu

Trump a anulat toate intalnirile programate pentru joi la Bruxelles, inclusiv cea cu Iohannis

Ioana Badulescu

Klaus Iohannis, reactie la atentatele de la Bruxelles: Suntem extrem de ingrijorati, vom urmari evolutia de la Bruxelles

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult