Comunicate Life

Maratonul Nisipului va avea loc pe 28 si 29 martie 2020 pe plaja din statiunea Mamaia

Romania ocupa locul 16 in Uniunea Europeana privind numarul de ore obligatorii de educatie fizica si sport in scolile primare si gimnaziale, cu 59, respectiv 49 de ore pe an, mult sub media Uniunii Europene, de 67, respectiv 64 de ore de educatie fizica pe an, potrivit unui Think Thank al Parlamentului European. In timp ce majoritatea activitatilor sportive scolare obligatorii, in Romania, sunt atletismul, jocurile cu mingea si gimnastica, majoritatea tarilor europene mai ofera elevilor activitati in aer liber si aventura, inotul si sporturile de iarna.

In acest context, Asociatia Sportiva SanaSport considera ca sanatatea copiilor ar trebui sa fie prioritatea zero a guvernantilor  si trebuie regandite noi strategii si politici publice pentru relansarea educatiei fizice in scoli. Si in acest an, in cadrul evenimentului international Maratonul Nisipului, vor fi organizate campaniile sportiv-educative “Campionii Scolii” si “Cursa Family Run”, in parteneriat cu scoli din Constanta si cu parintii acestora, pentru relansarea sportului la nivel de scoala primara si gimnaziala si pentru dezvoltarea spiritului competitional, precum si a obiceiului copiilor de a participa la competitii sportive.

“Din nefericire, au trecut inadmisibil de multi ani de cand Romania nu a mai descoperit o Nadie Comaneci, un Gheorghe Hagi, un Ilie Nastase, Ivan Patzaichin sau o Gabriela Szabo. Acest lucru se intampla nu pentru ca spiritul lor a murit, inca exista in fiecare copil talentat din aceasta tara, insa din pacate nu ne mai alocam atat atentia, cat si resurse pentru sprijinirea lor si pentru a revedea Romania pe podiumurile campionatelor mondiale, europene sau jocurilor olimpice. Prin organizarea curselor “Campionii Scolii” si “Family Run”, in cadrul Maratonului Nisipului, ne dorim sa construim o punte solida pentru viitorii nostri atleti, ne dorim sa dezvoltam o comunitate sportiva puternica la Constanta, iar acest lucru nu se poate decat prin incurajarea sportului de masa. Contributiile de participare la aceste curse se vor intoarce in scoli, pentru renovarea salilor de sport si pentru achizitionarea logisticii specifice”, declara Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei Sportive SanaSport si initiatorul evenimentului international Maratonul Nisipului.

Sprijinirea copiilor grav bolnavi prin asistenta medicala la domiciliu

Contributiile de participare la cursa “Family Run”, care se va desfasura pe distanta de 1 km, vor fi donate integral pentru sustinerea acestui proiect social derulat de Asociatia “Daruieste Aripi” din Constanta. Campaniile “Circuitul increderii si al sperantei” sprijina copiii diagnosticati cu boli cronice grave, onco-hematologice sau boli rare din regiunea Dobrogei si familiile acestora, prin oferirea de vizite la domiciliu de catre personalul medical specializat al Centrului Medical Focus. Lansat in februarie 2018, acesta este singurul program de tratament si monitorizare la domiciliu oferit de catre o sectie de onco-pediatrie din tara.

„Circuitul Increderii si Sperantei este un proiect, prin care, echipe mixte ale Asociatiei “Daruieste Aripi” si personalul medical specializat al sectiei de onco-hematologie pediatrica de la Constanta se deplaseaza la domiciliul copiilor cu boli cronice grave din Dobrogea pentru procedurile care se pot efectua acasa in aceleasi conditii sau chiar mai bune decat cele din spital. Daca ar trebui sa definim printr-un singur cuvant acest program, acest cuvant este CONFORT. Unicitatea proiectului se datoreaza faptului ca micutii pacienti sunt familiarizati cu personalul medical care se deplaseaza la domiciliul lor, acestia fiind cei care ii ingrijesc si trateaza la spital. In anul 2019, am avut ocazia de a sprijini 142 de copii cu boli cronice grave din Dobrogea (insumand 207 vizite, 1287 analize medicale prelevate si peste 11.000 km parcursi) prin deplasarea la domiciliu, cand conditia lor fizica, psihica si socio-economica impiedica deplasarea lor la spital. Programul sprjina copiii aflati in perioada tratamentului inca de la diagnosticare si a celor aflati in faza terminala prin acordarea de ingrijiri paliative si terapia durerii”, declara Alina Patrahau, presedintele Asociatiei “Daruieste Aripi”.

Evenimentul international “Maratonul Nisipului”, fiind una dintre primele competitii sportive de anduranta din Europa care se desfasoara integral pe nisip, este si un mijloc inedit de promovare a sportului de masa si a litoralul romanesc la nivel international, adunand, la start, peste 1.800 participanti din peste 20 tari. Evenimentul va avea loc in perioada 28-29 martie 2020, pe plaja din statiunea Mamaia.

Cei interesati se pot inscrie pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.

Sponsori si parteneri
Parteneri institutionali: Primaria Constanta, Radio Vacanta, Radio Constanta, Directia Judeteana de Sport si Tineret Constanta, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta.
Sponsor oficial: Roxtec
Sponsori principali: XS Sports Nutrition, Autokarma
Sponsor tehnic: Belloto
Sponsori: Castrol, Cardinal Motors, Cora, NS Copiers, Dorna, Vivo! Constanta, Carniprod Tulcea, Restaurant Harlequin, HashTagMedia, Gourmet Gift, Medical On Group Constanta, Adora Studio, Dina Mariage, Techir, Decathlon, Zip Escort, Anuix.
Parteneri: Bucharest Running Club, Ro Club Maraton, Running Mag

Asociatia Sportiva SanaSport este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2013, care are ca obiective majore promovarea importantei sportului pentru societate si imbunatatirea conditiei fizice si a starii de sanatate in randul locuitorilor din municipiul Constanta. SanaSport organizeaza in fiecare duminica, incepand cu ora 9.00, alergari de anduranta pe nisip, punctul de intalnire fiind parcarea de la Aqua Magic din statiunea Mamaia. Pana in prezent peste 2000 de iubitori ai sportului au raspuns invitatiei membrilor SanaSport si au rezonat cu motto-ul Asociatiei: “Inceteaza sa mai fabrici scuze, alearga pur si simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociatia “Sanasport” a fost nominalizata la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (sectiunea Sport), editiile 2016 si 2017.

Stiri pe aceeasi tema

VISUL REGELUI, EPISODUL 44. Bidam incepe o revolta impotriva reginei

Bogdan

Targul de carte Gaudeamus 2017 se desfasoara in perioada 22 – 26 noiembrie la Romexpo

Cristiana Petrariu Bota

Trotuarul Senzorial, un concept unic pentru Romania, a fost realizat la Constanta

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult