12.5 C
România
27 octombrie 2021
Marca STEAUA BUCURESTI nu mai este a lui Gigi Becali
Sport

Marca STEAUA valoreaza 57, 3 milioane euro, potrivit evaluarii MApN. Ce urmeaza

Marca STEAUA a fost evaluata la suma de 57,3 milioane de euro, potrivit expertului evaluator mandatat de Ministerul Apărării Nationale (MApN).Acum, ministerul intenţionează să-i ceară despăgubiri lui latifundiarului Gigi Becali.

Într-o perioadă în care Reghecampf vorbeşte tot mai des de un numitor comun între echipa de fotbal şi Armată, ajungerea la un compromis pare tot mai îndepărtată. Ministerul a emis astăzi un comunicat prin care anunţă că brandul „Steaua” a fost evaluat la mai mult de 57 de milioane de euro. MApN consideră că timp de mai bine de 10 ani – 2004-2015 -, Becali a folosit fraudulos brandul şi intenţionează să îi ceară despăgubiri. În perioada următoare, o comisie va stabili care este prejudiciul produs de clubul lui Gigi în această perioadă.

Totodată, Ministerul a anunţat că, în perioada următoare, va avea loc şi o licitaţie pentru marcă. Este greu de crezut, însă, că cineva poate plăti măcar o sumă apropiată de cea rezultată în urma procesului de evaluare.

„Comisia constituită la nivelul Ministerului Apărării Naţionale pentru analizarea demersurilor întreprinse până în prezent în direcţia valorificării mărcii „Steaua” şi a identificării de soluţii legale de utilizare a Complexului Sportiv Ghencea a înaintat un prim raport de etapă ministrului apărării naţionale şi a propus un set de măsuri care pot fi promovate în perioada următoare pe ambele dimensiuni ale problematicii.

Referitor la marca „Steaua”, Comisia a constatat că evaluatorul autorizat ANEVAR, selectat prin procedură competitivă şi transparentă de către CSA „Steaua”, a încheiat procedura de evaluare a brandului „Steaua Bucureşti”, stabilind valoarea acestuia la 57.306.150 Euro. În conformitate cu normele legale, evaluatorul va desfăşura, în termenul prevăzut de acordul cadru, procedurile subsecvente pentru stabilirea valorii prejudiciului creat prin folosirea mărcii „Steaua Bucureşti” în perioada 2004-2014 şi respectiv stabilirea taxei de licenţă pentru clasa fotbal şi ulterior pentru toate celelalte clase şi produse din certificatul de marcă.
După finalizarea procesului de calcul al taxelor de licenţă, CSA Steaua poate demara procedurile competitive permise de lege pentru valorificarea mărcii.

Legat de stadionul şi terenurile de antrenament din Complexul „Ghencea”, Comisia a informat conducerea M.Ap.N. cu privire la derularea unor proceduri de omologare a stadionului pentru desfăşurarea de competiţii sportive pentru a face posibilă utilizarea acestuia în condiţii de legalitate.

Comisia monitorizează, conform mandatului stabilit de ministrul apărării naţionale, derularea pe mai departe a acestor proceduri în maniera cea mai transparentă şi corectă, rămânând deschisă dialogului cu reprezentanţii clubului de fotbal reprezentat de FCSB, care pot contribui cu propuneri concrete şi constructive la găsirea cu celeritate a unor soluţii practice, conforme cu Decizia ÎCCJ nr. 3425/2014 şi în acelaşi timp, de natură să promoveze şi să sprijine performanţa sportivă.

Comisia numită de ministrul apărării naţionale îşi va continua activitatea până la găsirea soluţiilor legale, conform mandatului stabilit”, se arată în comunicat.

La sfârşitul anului 2014, CSA Steaua Bucureşti a obţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o sentinţă definitivă care stabilea că marca Steaua aparţine clubului Armatei şi nu grupării lui Gigi Becali.

„Palmaresul îl avem, istoria o avem, tradiţia o avem, culorile le avem. Aia este o siglă care, ştii cât valorează, cât produc ei. Că văd acum că vând tricouri. O marcă pentru a costa bani trebuia să producă. Şi dacă ei spun că costă bani, să o scoată la vânzare, la licitaţie, să vedem câţi bani iau pe ea. Să vedem, dă cineva vreo 10.000 de pe ea? Nu dă nimeni nimic”, declara Gigi Becali, în 2015.

Sursa: Digisport

Stiri pe aceeasi tema

PARIURI SPORTIVE 3 DECEMBRIE 2013

Bogdan

Concordia Chiajna – U Cluj 1-1 (0-1). Egal in zona fierbinte a clasamentului!

Bogdan

Steaua pleaca din Ghencea, o alta echipa din Liga I va prelua terenul

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult