Marcel Ciolacu a fost ales presedinte al PSD. Cine sunt cei 12 vicepresedinti din noua conducere a partidului
Breaking NewsPolitica

Marcel Ciolacu a fost ales presedinte al PSD. Cine sunt cei 12 vicepresedinti din noua conducere a partidului

Marcel Ciolacu a fost ales, sambata, presedinte al Partidului Social Democrat in urma votului exprimat de catre cei 1.460 de delegati din cele 39 de centre regionale organizate online in cadrul congresului extraordinar al partidului, transmit televiziunile de stiri.

In urma votului secret, cu buletine, Marcel Ciolacu a fost desemnat presedinte al PSD cu 1.310 voturi pentru motiunea sustinuta de acesta, iar Eugen Teodorovici a primit 91 de voturi. Totodata, au fost inregistrate 49 de voturi nule.

Marcel Ciolacu a candidat cu motiunea „Reconstructia PSD – O viziune politica de stanga pentru un partid european”. In echipa lui Marcel Ciolacu se vor regasi Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stanescu sau Vasile Dancu. De asemenea, in noua conducere a PSD vor fi 12 vicepresedinti printre care Lia Olguta Vasilescu, Claudiu Manda, Mihai Tudose, Dragos Benea sau Titus Corlatean.

O echipa nu inseamna ca toti gandim la fel, e normal sa avem opinii divergente, important e cand luam decizii sa fie respectata de toata lumea, cine nu o respecta sa-si vada de drumul lui. Il invit pe Eugen Teodorovici sa se alature acestei echipe. Filmele cu lupul singuratic si Chuck Norris au trecut de mult”, a spus Marcel Ciolacu.

Cred ca acea perioada cand vorbeam cu suspiciune intre noi, pe la colturi, a trecut”, a spus, la randul ei, Gabriela Firea. „Noi nu ne consideram sefii partidelor, nu ne consideram superiori, vrem sa restabilim increderea intre noi, sa nu mai vorbim cu dublu limbaj intre noi sau prin mesaje transmise prin presa”, a punctat primarul general al Capitalei.

Sorin Grindeanu, la randul sau, a explicat ca vremea „cumetriilor” a trecut si nu vor mai fi admise nepotismele, ca cineva intr-o functie sa-si numeasca apropiatii.

Peste 1.500 de delegati au participat la congresul extraordinar al PSD, organizat in format online, cu 39 de centre teritoriale.

La sefia PSD au candidat Marcel Ciolacu, lider interimar al partidului, si  senatorul Eugen Teodorovici.

 

 

Articole asemănătoare

Starea Regelui Mihai s-a agravat, principesa Margareta a plecat de urgenta in Elvetia

Ioana Badulescu

Monica Macovei: Oprescu, al treilea primar din Bucuresti retinut de procurorii DNA

Lucy Ionesco

Gabriel Petrea a fost ales presedinte al Tineretului Social-Democrat al PSD pentru inca un mandat

Lucy Ionesco