8.1 C
România
27 septembrie 2021
Marea Adunare Centenara se desfasoara astazi in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau
Social

Marea Adunare Centenara se desfasoara astazi in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau

Marea Adunare Centenară se va desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, locul în care acum aproape 30 de ani începea Mişcarea de Renaştere Naţională şi erau organizate primele întruniri pentru revenirea la valorile strămoşeşti.

La manifestaţia care va aduna cetăţeni ai Republicii Moldova ce simt româneşte, dar şi români de pretutindeni, vor participa primarii localităţilor care au semnat declaraţia simbolică de unire cu România, precum şi politicieni.

La Adunarea Centenară de la Chişinău şi-au anunţat prezenţa liderii partidelor politice din România, cu excepţia UDMR, Traian Băsescu, Ludovic Orban, Titus Corlăţean şi Dan Barna. Din Republica Moldova la eveniment vor participa reprezentanţii partidelor proeuropene de opoziţie şi ai partidelor unioniste.

Politicienii aflaţi la putere în Republica Moldova nu au dat curs invitaţiei de a lua parte la această adunare. La nivel oficial, pe 27 martie, în Republica Moldova nu va fi organizată nicio acţiune, iar Partidul Socialiştilor, prorus, a cerut instituţiilor de forţă să oprească pătrunderea în ţară a ceea ce ei au numit „provocatori din statul vecin”.

O delegaţie a Parlamentului şi Guvernului Republicii Moldova va participa, însă, pe 27 martie la şedinţa solemnă organizată la Bucureşti de cele două camere reunite ale Parlamentului României.

Stiri pe aceeasi tema

Valabilitatea pasapoartelor ar putea fi prelungita la 10 ani, anunta ministrul de Interne

Ioana Badulescu

Indexarea pensiilor militare cu rata inflatiei se amana pana in septembrie 2021

Teodora Badescu

Cum a rezolvat Timisoara criza de muncitori

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult