Ce va fi cu romanii din Marea Britanie? Vor putea locui si munci in continuare in Regat?
Externe

Marea Britanie ar putea opri libertatea de circulatie inca din prima zi de Brexit. Ordinul de abrogare a aderarii UK la UE a fost deja semnat

Marea Britanie vrea sa puna capat libertatii de circulatie din prima zi de Brexit. Potrivit The Independent, ministrul de interne, Priti Patel, face presiuni pentru ca restrictiile la granite sa intre in vigoare imediat dupa expirarea noului termen limita, 31 octombrie.

Marea Britanie nu a pregatit insa nimic care sa inlocuiasca sistemul din prezent, au mai aflat jurnalistii britanici. Devine incerta situatia legala a celor 3 milioane de cetateni europeni, dintre care peste 400.000 sunt romani.

Tot duminica, ministrul de Brexit a anuntat pe Twitter ca a semnat ordinul de abrogare a aderarii Marii Britanii la UE. Acest lucru inseamna ca de la 31 octombrie jurisdictia legilor europene va inceta pe teritoriul britanic. „Este un semnal clar catre popor ca nu mai dam inapoi” – a transmis cetatenilor.

Un gest care vine in aceeasi zi in care presa a publicat un raport guvernamental despre potentialul impact al unui Brexit fara acord: vor fi penurii de alimente, medicamente si combustibil care vor duce la tensiuni sociale si dezordine publica.

Articole asemănătoare

Un bloc turn a fost mistuit de flacari la Londra. Autoritatile raporteaza mai multe decese

Delia Ion

ALEGERI SUA 2018. Americanii isi exprima astazi optiunile in cel mai disputat si important scrutin parlamentar al ultimelor decenii

Ioana Badulescu

MAE, reactie la decizia Ungariei de a construi un gard la granita cu Romania pentru a se apara de refugiati

Lucy Ionesco