Externe

Marea Britanie este lovita in plin de pandemie. O jumatate de milion de britanici au ramas someri

In Marea Britanie, numarul persoanelor care si-au pierdut locurile de munca din cauza pandemiei se apropie jumatate de million, in ciuda faptului ca guvernul condus de Boris Johnson a cheltuit zeci de miliarde de lire sterline in timpul crizei sanitare pentru a le salva.

Numai ca economia britanica se afla in cea mai severa criza de la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial din cauza pandemiei de coronavirus.

De la izbucnirea crizei sanitare o jumatate de milion de britanici si-au pierdut locurile de munca. Potrivit unor cifre oficiale publicate marti dimineata, doar in luna august, in plin sezon, au fost date afara 58.000 de persoane.

Lunile cu cele mai multe disponibilizari au fost, insa, iunie si iulie, in fiecare din aceste luni inregistrandu-se 150.000 de concedieri.

Citeste si: Brexit – Marea Britanie vine cu un ultimatum privind un acord comercial cu UE. Motivul, companiile trebuie sa se pregateasca

Perioada cea mai afectata de pandemie a fost trimestrul doi, aprilie-mai-iunie, cand Produsul Intern Brut a scazut cu aproape 20%.

Sprijinul guvernului britanic pentru plata salariilor in sectorul privat se incheie in aceasta luna.

Ministrul de finante, Rishi Sunak, a anuntat recent un nou program de sustinere a locurilor de munca, program ce este, insa, mai putin generos. Analistii economici se asteapta ca rata somajului sa creasca in lunile urmatoare de la 4,1%, cat este in prezent, pana la aproape 10%, scrie Rador.

Sursa: evz.ro

Articole asemănătoare

Rusia pune capat prieteniei cu Turcia. Comentariu de Ingo Mannteufel

Lucy Ionesco

ATAC IN MALI: 5 angajati ai ONU si 4 soldati malieni au murit

Lucy Ionesco

Rep. Moldova: Chisinaul amana din nou validarea lui Andrei Nastase in functia de primar

Ioana Badulescu