Marea Britanie nu exclude un al doilea „lockdown” pentru a opri raspandirea coronavirusului
Externe

Marea Britanie nu exclude un al doilea „lockdown” pentru a opri raspandirea coronavirusului

Marea Britanie nu exclude un al doilea „lockdown” la nivel national pentru a opri raspandirea coronavirusului, a declarat, duminica, ministrul britanic al sanatatii Matt Hancock. El a precizat ca aceasta este una dintre solutiile luate in calcul de autoritatile britanice pentru a opri raspandirea Covid-19, dar recunoaste ca nu este dorita o asemenea masura.

„Daca fiecare va respecta regulile, atunci noi vom putea evita viitoare lockdown-uri la nivel national, insa, fara indoiala, noi trebuie sa fim pregatiti sa actionam daca va fi necesar. Eu nu exclud asta, eu nu-mi doresc acest lucru”, a declarat Hancock la BBC.

Marea Britanie este cea mai lovita tara europeana de pandemia in curs, cu aproape 42.000 de decese inregistrate, si se confrunta cu o crestere rapida a numarului de noi cazuri de infectari de la sfarsitul vacantei.

Premierul Boris Johnson, care a declarat in aceasta saptamana ca Regatul Unit se confrunta cu al doilea val de COVID-19, a prezentat noi masuri de restrictie aplicate locuitorilor din regiunile din nordul, nord-vestul si centrul Angliei, cele mai afectate.

Chiar daca noi restrictii au fost introduse in aceasta saptamana, premierul britanic si-a exprimat reticenta sa impuna o noua izolare totala a tarii, in timp ce mai multi deputati conservatori se arata critici fata de masurile deja luate.

Articole asemănătoare

OBAMA si MERKEL ingrijorati de manevrele Rusiei la granita cu Ucraina

Bogdan

Summitul UE de la Bruxelles transeaza problema migratiei si lupta impotriva terorismului

Lucy Ionesco

Ungaria, pregatita sa construiasca imediat un gard la frontiera cu Romania

Lucy Ionesco