Externe

Marea Britanie: Rusia este responsabila direct pentru varsarea de sange din Siria

Ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, a afirmat ca Rusia este responsabila direct pentru moartea fiecareia dintre cele 87 de victime ale prezumtivului atac chimic din Khan Sheikhoun, in nord-vestul Siriei.

„Rusii au influenta in regiune“, a subliniat Fallon intr-un editorial publicat in Sunday Times si a adaugat ca rusii au fost principalii sustinatori ai presedintelui Siriei, Bashar al-Assad. „Prin procura, Rusia este responsabila pentru fiecare civil mort zilele trecute”, a completat el.

„Prin procura, Rusia este responsabila de fiecare moarte a unui civil saptamana trecuta. Daca Rusia vrea sa fie absolvita de orice responsabilitate pentru viitoare atacuri, Vladimir Putin trebuie sa-si respecte angajamentele de dezmembrare reala a arsenalului de arme chimice ale lui Assad si sa se angajeze deplin in eforturile Natiunilor Unite pentru pace”, a scris ministrul.

„Putem pune capat suferintelor fara sfarsit ale sirienilor, dar doar daca Moscova primeste mesajul loviturilor de joi seara”, a adaugat Michael Fallon, referindu-se la cele 59 de rachete de croaziera Tomahawk trase spre baza siriana Al-Shaayrate de pe doua nave americane din Mediterana.

Amintim ca ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a anuntat sambata ca isi anuleaza vizita in Rusia, prevazuta luni, din cauza „evolutiilor din Siria care au schimbat fundamental situatia”. Londra a anuntat vineri ca „sustine deplin actiunea Statelor Unite” in Siria.

Articole asemănătoare

Bulgaria nu vrea in Schengen: Nu vom primi refugiati in schimbul admiterii in Schengen

Lucy Ionesco

Malala a revenit din Marea Britanie in orasul natal din Pakistan pentru prima data de cand a fost impuscata de talibani

Ioana Badulescu

Prima testare a unui vaccin anti-coronavirus a inceput in Marea Britanie. Vaccinul a fost dezvoltat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Oxford

Lucy Ionesco