-1.9 C
România
4 decembrie 2021
Brexit
Externe

Marea Britanie sustine ca Romania blocheaza negocierile pentru Brexit

#BREXIT. Romania, alaturi de Germania si Franta, blocheaza negocierile pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana (UE), scrie RoNews.co.uk, care citeaza publicatia The Times.

Potrivit The Times, România, Franţa şi Germania au cerut stoparea deschiderii unor noi capitole de negociere, până când se va ajunge la un acord, privind drepturile cetăţenilor străini care trăiesc în Marea Britanie.

Regatul Unit vrea ca acestea să fie să fie garantate de instanțele britanice. Uniunea Europeană se opune însă, pe motiv că, în timp, legislaţia Regatului Unit se poate schimba. Cele trei state doresc, de asemenea, clarificarea chestiunii notei de plată a Brexitului.

Uniunea Europeană spune că Marea Britanie are angajamente asumate de 60 de miliarde de euro, în timp ce Londra vorbeşte de doar 20 de miliarde. Datele arată că în Regatul Unit sunt peste 325.000 de români.

Ziua de 29 martie va rămâne în istorie drept momentul în care Marea Britanie a început procesul de #BREXIT. Premierul britanic Theresa May a făcut în Parlamentul de la Londra anunţul inevitabil: Marea Britanie se desprinde de Uniunea Europeană. In vara acestui an, britanicii şi europenii au inceput o serie de negocieri dificile despre viitoarea relaţie dintre Regatul Unit şi clubul celor 27.

Doi ani vor dura aceste negocieri, dintre care timp de 18 luni vor fi discuții între UE și Marea Britanie pentru a stabilii termenii Brexitului și apoi pentru a defini relația viitoare dintre cele două entități.

În ultimele luni va începe apoi procedura legislativă, deoarece și Parlamentul European trebuie să își dea acordul în privința părăsirii de către Marea Britanie a blocului comunitar. Totul ar trebui să se încheie până la sfârșitul lunii martie 2019, când România va deține președinția semestrială a Uniunii Europene.

Stiri pe aceeasi tema

Vladimir Jirinovski, nationalist rus: Moldovenii sunt romani! Noi, rusii, le-am dat numele de moldoveni

Cristiana Petrariu Bota

Reguli noi pentru platile electronice din magazine si online, menite a proteja datele financiare, adoptate de Comisia Europeana

Cristiana Petrariu Bota

Atac asupra garzilor presedintelui Tunisiei, cel putin 20 morti

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult