MAREA BRITANIE. Theresa May si presedintele CE au stabilit ca negocierile pentru Brexit trebuie grabite – RoNews.co.uk

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 17, 2017 16:29

MAREA BRITANIE. Theresa May si presedintele CE au stabilit ca negocierile pentru Brexit trebuie grabite – RoNews.co.uk

Negocierile pentru Brexit trebuie grabite, se arata intr-o declaratie comuna a premierului Theresa May si a presedintelui Comisiei Europene (CE), Jean Claude Juncker, declaratie trasata in cadrul unei cine la Bruxelles, transmite RoNews.co.uk care citeaza BBC.

In declaratia comuna a premierului Theresa May si a presedintelui CE, se arata ca negocierile pentru Brexit ar trebui “accelerate in lunile urmatoare”.

Theresa May si Jean-Claude Juncker s-au intalnit, luni, la Bruxelles la o cina denumita “constructiva si prietenoasa”. Surse din Downing Street au precizat ca cina “era programata de cateva saptamani”.

Intalnirea dintre May si Juncker vine dupa cea mai recenta runda de negocieri, in cadrul careia negociatorul-sef al UE, Michel Barnier, a declarat ca cele doua parti au ajuns “in impas”.

Citeste si: Ultimele informatii despre Brexit sunt aici

May si Juncker au declarat ca au avut un “schimb amplu si constructiv privind provocarile actuale la nivel european si global”, inclusiv pastrarea acordului nuclear din Iran si consolidarea securitatii in Europa pentru a combate terorismul.

Celor doi li s-a alaturat Michel Barnier si secretarul de strat pentru Brexit David Davis si au vorbit despre negocierile din articolul 50.

“Primul ministru si presedintele Comisiei Europene au analizat pana acum progresele inregistrate in negocieri in temeiul articolului 50 si au convenit ca aceste eforturi ar trebui sa accelereze in lunile urmatoare”, se arata in declaratie.

“Cina de lucru a avut loc intr-o atmosfera constructiva si prietenoasa”, mai scrie sursa citata.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.