23.3 C
România
27 septembrie 2021
Theresa May, Marea Britanie (UK)
Externe

Marea Britanie va avea un BREXIT dur! Theresa May: Plecam ca sa redevenim o tara suverana si independenta

Marea Britanie anunta un BREXIT dur, incepand din martie 2017, conturand deja ca directiile de baza ale iesirii din UE vor fi in favoarea Regatului Unit. Premierul britanic Theresa May a sustinut primul ei discurs in calitate de lider al Partidului Conservator, in cadrul careia a dat un semnal foarte puternic ca iesirea tarii din Uniunea Europeana se va face fara concesii in ceea ce priveste controlul migratiei din UE.

In timp ce Theresa May tuna si fulgera impotriva Uniunii Europene, analistii atrag atentia asupra unor turbulente economice puternice. In momentul in care negocierile cu UE vor incepe si daca libera miscare a serviciilor financiare va fi sacrificata, Londra risca sa-si piarda statutul de prima piata financiara a lumii cu consecinte dramatice pentru economia britanica, sustin economistii citati de RFI pe pagina online.

Premierul Theresa May pare sa marseze, in acest moment, pe un Brexit dur, manata de speranta ca va putea reorienta tara catre economia globala. Totusi, premierul Marii Britanii admite ca sunt turbulente si mai ales incertitudini care pot afecta in mod negativ economia britanica, insa deocamdata este mai increzatoare in varianta unui Brexit reusit, in avantajul UK, decat a unui colaps economic.

Theresa May, bucuroasa ca scapa de UE

Petru Clej subliniaza intr-un material publicat pe site-ul RFI ca in primul discurs in calitate de lider la conferinta Partidului Conservator de guvernamant, Theresa May a calificat votul din referendumul din 23 iunie prin care electoratul s-a pronuntat in favoarea parasirii UE drept „o revolutie linistita”.

Noul premier nu a dezamagit asteptarile celor care doreau sa vada mai clar care sunt optiunile sale de politica interna si externa in aceasta perioada fara precedent in istoria recenta a Marii Britanii.

Premierul May a conturat directiile de baza ale iesirii din UE – Brexit: ea a repetat anuntul de duminica in privinta datei initierii procedurii prin care Marea Britanie va parasi UE – nu mai tarziu de sfarsitul lunii martie 2017. In urmatoarea sesiune parlamentara va fi introdus proiectul de lege care va anula legea de aderare la Comunitatea Economica Europeana adoptata in 1972.

Premierul Marii Britanii vrea sa ia o decizie scandaloasa in cazul Brexit 

Cati romani traiesc in Marea Britanie si ce se va intampla cu ei dupa Brexit

Legile noastre vor fi facute nu la Bruxelles, ci la Westminster. Judecatorii nostri nu vor fi la Luxemburg, ci in curti de pe cuprinsul tarii. Autoritatea legislatiei UE va inceta odata pentru totdeauna in aceasta tara”, a spus premierul May in discursul tinut in fata delegatilor la conferinta de la Birmingham.

„Oamenii ne-au spus ca doresc aceste lucru si acest guvern Conservator le va pune in practica”, a adaugat sefa executivului si a partidului de guvernmant.

Ce se va intampla cu imigrantii

Premierul britanic a spus insa ca doreste cooperarea in domeniul aplicarii legii si a contra-terorismului, precum si comert liber cu bunuri si servicii, insa cand a venit vorba de controlul migratei din UE aici premierul a tras o linie rosie:

Vreau sa spun un lucru tare si raspicat: noi nu parasim UE doar ca sa cedam din nou controlul imigratiei. Si noi nu plecam doar pentru a reveni sub jurisdictia Curtii Europene de Justitie. Asta nu se va intampla„, a spus premierul May.

Noi plecam ca sa devenim, din nou, o tara pe deplin suverana si independenta – iar acordul va trebui sa fie in favoarea Marea Britanii„, a adaugat premierul britanic.

RFI subliniaza ca acesta este poate cel mai clar semnal dat pana acum de premierul May ca Marea Britanie nu este dispusa sa sacrifice controlul migratiei din UE de dragul accesului la piata unica europeana a marfurilor, serviciilor si capitalului.

Partenerii europeni au fost unanimi in avertiza ca fara pastrarea libertatii de miscare a persoanelor nu poate fi vorba de ramanerea Marii Britanii in piata unica.

In ce conditii vor fi acceptati imigrantii la munca in UK

Guvernul de la Londra ia in calcul posibilitatea modificarii legislaţiei pentru a îngreuna procedurile care le permit companiilor să angajeze cetăţeni străini, parte a campaniei de limitare a imigraţiei.

Premierul Theresa May a explicat că referendumul din 23 iunie reprezintă un semn că imigraţia este la un nivel prea mare. Dintre cele 31,7 milioane de persoane angajate în Marea Britanie la sfârşitul lunii iunie, 5,4 milioane sunt născute în străinătate.

”Vrem în continuare să aducem în Marea Britanie persoanele care au calificările cele mai înalte”, a afirmat ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, la o reuniune a Partidului Conservator pe tema Brexit. ”Dar doar prin reducerea cifrelor la niveluri sustenabile putem schimba percepţia opiniei publice astfel încât imigraţia să redevină un lucru acceptabil”, a explicat Amber Rudd.

Printre măsurile analizate de Guvernul de la Londra se numără fixarea unor cote privind angajarea străinilor.

”În scurt timp, ne vom consulta asupra viitoarelor măsuri pentru ţinerea imigraţiei sub control. Vom analiza situaţia de pe piaţa muncii şi a studiilor. Acest lucru va include şi posibilitatea înăspririi testelor efectuate de companii înainte de a face recrutări din străinătate”, a subliniat Rudd.

Ce va fi cu romanii din Marea Britanie? In ce conditii vor putea locui si munci in continuare in Regat

Stiri pe aceeasi tema

Accident grav in Franta in care a fost implicat un microbuz cu romani

Cristiana Petrariu Bota

Jihadistul belgian Abdelhamid Abaaoud ar fi ajuns in Franta prin Romania

Cristiana Petrariu Bota

Washingtonul va anunta noi sanctiuni pentru Siria. SUA, Marea Britanie si Franta cer o nouă ancheta ONU privind armele chimice din Siria

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult