Ambasada rusa la Londra acuza Ministerul britanic de Externe ca pregateste o vanatoare de vrajitoare impotriva Moscovei
Externe

Marea Britanie vrea sa paraseasca total uniunea vamala dupa Brexit, pentru a redeveni o putere comerciala mondiala

Şeful diplomaţiei britanice Boris Johnson a insistat luni asupra necesităţii ca Marea Britanie să părăsească ‘total’ uniunea vamală europeană după Brexit, pentru a redeveni o putere comercială la nivel mondial, scrie RoNews.co.uk.

”Pentru noi a sosit momentul nu de a fi mai puţin europeni – putem încheia un mare acord de comerţ liber cu Uniunea Europeană în beneficiul ambelor părţi -, ci de a fi din nou cu adevărat un actor mondial”, a declarat Johnson pentru cotidianul The Telegraph.

El a estimat că este momentul pentru a încheia acorduri cu ‘ţări dinamice” din America Latină, precum Chile, Peru sau Argentina.

”Dar partenerii noştri latino-americani sunt categorici: pentru ca acest lucru să funcţioneze, noi trebuie să ieşim total din uniunea vamală a UE”, a adăugat Boris Johnson.

Marea Britanie va părăsi UE în martie 2019, rămânând totuşi în uniunea vamală pentru o perioadă de tranziţie până la finalul lui 2020.

Related posts

Marea Britanie refuza uniunea vamala cu Uniunea Europeana dupa Brexit

Ioana Badulescu

Iulia Timosenko a fost testata pozitiv cu noul coronavirus si ar fi in stare grava

Lucy Ionesco

Vladimir Putin: Nivelul de incredere dintre Moscova si Washington s-a deteriorat de cand Trump a ajuns presedinte

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult