Ambasada rusa la Londra acuza Ministerul britanic de Externe ca pregateste o vanatoare de vrajitoare impotriva Moscovei
Externe

Marea Britanie vrea sa paraseasca total uniunea vamala dupa Brexit, pentru a redeveni o putere comerciala mondiala

Şeful diplomaţiei britanice Boris Johnson a insistat luni asupra necesităţii ca Marea Britanie să părăsească ‘total’ uniunea vamală europeană după Brexit, pentru a redeveni o putere comercială la nivel mondial, scrie RoNews.co.uk.

”Pentru noi a sosit momentul nu de a fi mai puţin europeni – putem încheia un mare acord de comerţ liber cu Uniunea Europeană în beneficiul ambelor părţi -, ci de a fi din nou cu adevărat un actor mondial”, a declarat Johnson pentru cotidianul The Telegraph.

El a estimat că este momentul pentru a încheia acorduri cu ‘ţări dinamice” din America Latină, precum Chile, Peru sau Argentina.

”Dar partenerii noştri latino-americani sunt categorici: pentru ca acest lucru să funcţioneze, noi trebuie să ieşim total din uniunea vamală a UE”, a adăugat Boris Johnson.

Marea Britanie va părăsi UE în martie 2019, rămânând totuşi în uniunea vamală pentru o perioadă de tranziţie până la finalul lui 2020.

Stiri pe aceeasi tema

Turcia ar putea organiza un referendum pentru aderarea la UE, anunta Erdogan

Ioana Badulescu

Zona euro se pregateste pentru intrarea Greciei in incapacitate de plata. Grecii isi scot in masa banii din bancomate

Cristiana Petrariu Bota

Ungaria, data afara din UE? Nu e departe de a deschide focul asupra refugiatilor, sustine Luxemburgul

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult