Marea Britanie vrea sa puna taxa de 1.000 de lire pe an pentru muncitorii romanii si sa limiteze numarul de migranti
Externe

Marea Britanie vrea sa puna taxa de 1.000 de lire pe an pentru muncitorii romani si sa limiteze numarul de migranti

Marea Britanie ar putea aplica o taxa de 1.000 de lire pe an pentru muncitorii romani. Autoritatile britanice discuta in prezent despre posibilitate introducerii unei limite anuale a numarului de migranti veniti din tarile Uniunii Europene, inclusiv din Romania, dar si despre introducerea unei taxe pentru firmele care angajeaza migranti europeni.

Ministrul britanic responsabil de imigratie, Robert Goodwill, a declarat, cu referire la posibilele optiuni pentru un nou regim de vize dupa Brexit, ca exista varianta de a obliga companiile sa plateasca o taxa pentru fiecare muncitor european calificat pe care il aduc in Marea Britanie.

Robert Goodwill a sugerat că miniştrii vor lua în considerare o limită generală a numărului de migranţi din UE acceptaţi anual în Marea Britanie, după modelul deja funcţional pentru muncitorii care vin din afara Europei.

Guvernul Theresei May a făcut o prioritate din recâştigarea controlului asupra migraţiei din UE în negocierile de ieşire a Marii Britanii din comunitatea europeană, ce urmează a fi declanşată la sfârşitul lunii martie. Ea s-a angajat să reducă migraţia netă la zeci de mii anual de la mai mult de 300.000 în prezent. Mediul de afaceri şi-a exprimat îngrijorările cu privire la problemele pe care le va întâmpina în recrutarea personalului necesar dacă noile restricţii sunt prea dure.

Guvernul britanic ar putea introduce o taxă anuală de 1.000 de lire pentru fiecare muncitor european calificat angajat, decizie care ar veni în completarea unui sistem care urmează să fie introdus pentru migranţii din afara UE.

„În aprilie anul acesta vom introduce o taxă pentru muncitorii calificaţi veniţi în Marea Britanie din afara UE. Dacă cineva vrea să aducă în ţară un programator indian pe un contract de patru ani, pe lângă taxele de viză existente va trebui să achite şi o taxă de 1.000 de lire pe an. Adică, pentru un contract pe patru ani acel angajator trebuie să plătească 4.000 de lire. O măsură similară ar putea fi aplicată şi muncitorilor din UE“, a mai spus Goodwill.

În Marea Britanie lucrează legal circa 110.000 de români, dintr-un total de peste două milioane de cetăţeni români care lucrează legal în străinătate.

Foto: HotWeek

Iti recomandam si: Romanii, pe primul loc in clasamentul imigrantilor veniti in Marea Britanie anul trecut

Ce va obtine Romania pentru diaspora din Marea Britanie, pe fondul unui Brexit care va inchide piata muncii pentru straini

Stiri pe aceeasi tema

Trump le promite americanilor ca va proteja dreptul de a detine si de a purta arme

Ioana Badulescu

Guvernul din Rep. Moldova a cazut! Motiunea de cenzura impotriva guvernului Strelet, aprobata de Parlament

Cristiana Petrariu Bota

George Soros trage un semnal de alarma: Ne putem astepta la o noua criza financiara globala. Europa se confrunta cu o criza existentiala

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult