11.7 C
România
27 septembrie 2022
Cadrele medicale din spitalele din Bucuresti ar putea primi locuinte de serviciu, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a sedintei CGMB din 4 mai
Life

Marea Tzopaiala, un eveniment prin care femeile fara venituri sa poata avea acces la servicii medicale gratuite, a strans bucurestenii in Parcul Herastrau

Peste 100 de bucureșteni au venit sâmbătă la Roata Mare din Parcul Herăstrău pentru a lua parte la Marea Tzopăială, un eveniment de strângere de fonduri prin care sute de femei și copii fără venituri să poată avea acces la servicii medicale gratuite și lecții de nutriție în cadrul Policlinicii Sociale Baba Novac.

„Ne bucurăm să vedem parcul plin, aici în zona Roata Mare, estimez că sunt peste 100 de participanți care țopăie în prima oră de Kangoo, vor mai fi și alte activități sportive Aerobic, Functional training și Kids Classes. Deci, așteptăm probabil de încă două ori ca număr de participanți până la ora 16.00 când estimăm că terminăm evenimentul.

Obiectivul, doar pentru acest eveniment ‘Marea Tzopăială’, a fost de 10.000 de euro, cu care să facem un prim pas în finanțarea marelui proiect ‘Zâmbete pentru mame și copii’. Proiectul este unul prin care care ne propunem ca mimim 100 de femei dintr-o categorie socială pe care noi o ignorăm, și anume femeile fără venituri și fără asigurări medicale, estimăm un necesar de 20.000 de euro, pentru a oferi acestor femei și copiilor lor investigațiile medicale, analize de bază și lecții de nutriție”, a declarat pentru AGERPRES Cristiana Mateoiu, director executiv al Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.

La eveniment este prezentă și Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Potrivit Cristianei Mateoiu, peste 100 de mii de persoane în București nu au asigurări medicale.

„Nu există o statistică oficială dar, din ceea ce am investigat noi, se pare că sunt peste 100 de mii de oameni în București care nu au asigurări medicale. Ei bine, din aceste persoane în policlinica noastră de la Baba Novac tratăm deja peste 2.300. Sunt oameni cu povești triste de viață, sunt oameni din toate categorii sociale, nu sunt doar oameni așa cum ne-am aștepta fără educație sau cu o educație precară, sunt oameni ca noi toți, pe care viața, la un moment dat, i-a prăbușit și au nevoie de suportul nostru. La noi primesc nu doar sănătate, ci și demnitatea de care au nevoie, suportul emoțional, încercăm să reintegrăm fiecare pacient să revină la o viață normală”, a mai spus Cristiana Mateoiu.

Accesul la eveniment se face pe baza unei donații de 30 de lei (pentru participarea la una dintre activitățile sportive) sau 50 de lei (pentru participarea la întreaga zi de activități). Copiii intră gratuit.

Evenimentul face parte din proiectul „Zâmbete pentru mame și copii”, dedicat femeilor fără venituri și asigurări medicale și copiilor proveniți din familii fără posibilități, care sunt pacienți ai Policlinicii Sociale Baba Novac, unde beneficiază de servicii medicale gratuite.

Prin acest proiect si prin strângerea de fonduri care însoțește activitatea sportivă se dorește creșterea numărului de femei și copii care pot accesa servicii medicale gratuite și lecții de nutriție în cadrul policlinicii fundației.

Cu 200 de lei donați, o femeie fără asigurare medicală poate primi un consult general, un set complet de analize și patru lecții de nutriție, precizează sursa citată.

Related posts

NU PLANGE, LEANA! VIDEO PAMFLET. Elena Udrea, inspiratie pentru internauti dupa razboiul cu DNA si SRI

Corina Alexandru

Cum sa-i oferi copilului tau o educatie sanatoasa. Sfaturile psihologului Laura Cojocaru

Lucy Ionesco

Ionela Prodan a murit. Dezvaluiri: Avea pierderi de memorie, in ultima discutie simtea ca se prapadeste

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult