5.6 C
România
27 februarie 2021
Marian Jean Marinescu, europarlamentar PNL: Este greu de dialogat cu Turcia
Politica

Marian Jean Marinescu, europarlamentar PNL: Este greu de dialogat cu Turcia

Europarlamentarul PNL, Marian-Jean Marinescu, a vorbit la RFI despre summit-ul UE-Turcia. Eurodeputatul considera ca este greu de dialogat cu Turcia, insa subliniaza ca aceasta este singura cale, in conditiile in care decizia de relocare in forma actuala nu poate fi aplicata.

„Este greu de dialogat cu Turcia, însă este singura cale. Dosarul drepturile omului putem să-l legăm de capitolele care au fost promise că se vor deschide în cadrul negocierilor de aderare cu Turcia”.

„Decizia de relocare trebuie modificată, pentru că aşa cum este în acest moment, ea nu poate fi aplicată”.

La 7 martie 2016, are loc, la Bruxelles, reuniunea informală a membrilor Consiliului European, în cadrul căreia șefii de stat sau de guvern ai țărilor Uniunii Europene (UE) organizează o întâlnire specială cu Turcia.

Decizia de organizare a unei reuniuni între cei 28 de lideri ai UE și Turcia a urmat unei serii de convorbiri la nivel înalt între Comisia Europeană și Turcia, precum și mai multor întâlniri bilaterale pe care președintele Tusk le-a avut cu președintele Erdogan și cu prim-ministrul Davutoglu.

În ceea ce privește stadiul negocierilor dintre UE și Turcia privind procesul de aderare, dintre cele 35 de capitole de negociere cu Turcia, au fost deschise 14, dintre care unul a fost închis provizoriu. Turcia are statutul de țară candidată din 1999 și negociază aderarea la UE din 2005.

Stiri pe aceeasi tema

Basescu il acuza pe Tiberiu Nitu ca a transformat Parchetul General intr-un instrument de lupta impotriva sa

Cristiana Petrariu Bota

Victor Ponta, dupa alegerile din Olanda: Relatia Romaniei cu noul Guvern va fi mai dificila decat pana acum

Cristiana Petrariu Bota

Mesajul lui Klaus Iohannis cu prilejul zilei de comemorare a victimelor comunismului si fascismului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult