Marian Vanghelie ar fi luat un comision de 20% din contractele acordate de Primaria Sector 5 lui Dumitru Marian
Politica

Marian Vanghelie ar fi luat un comision de 20% din contractele acordate de Primaria Sector 5 lui Dumitru Marian

Primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, este suspectat ca ar fi luat un comision de 20% din contractele pe care primaria i le-a acordat lui Dumitru Marian, transmite hotnews.ro, citand surse judiciare. Astfel, Marian Vanghelie l-ar fi ajutat pe Dumitru Marin din 2007 si pana in prezent sa obtina pentru societatile sale mai multe contracte de lucrari publice, in valoare totala de aproximativ 2 miliarde de lei.

Marian Vanghelie ar fi perceput in schimbul atribuirii acestor contracte si a platii contractelor de executie de lucrari publice un comision de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate. Banii ar fi fost platiti de catre Dumitru Marian catre Vanghelie Marian-Daniel prin intermediul unor persoane apropiate celor doi, respectiv prin intermediul lui Dinut Daniel-Nicolae si Niculae Mircea-Sorin, au precizat sursele citate.

HotWeek.ro iti recomanda si: Perchezitii acasa la Marian Vanghelie si la Primaria Sectorului 5. Oana Niculescu Mizil, audiata la DNA

Acest comision a fost platit, in parte, si sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, incheiate de catre PREMIER PALACE S.R.L. (societate controlata, prin intermediul unor societati tip off-shore, de catre Dumitru Marin) si societati comerciale controlate, prin interpusi, de catre Vanghelie Marian-Daniel, contracte in temeiul carora cea dintai firma platea celor din urma sume semnificative de bani, mai scrie hotnews.ro.

Printre firmele care au beneficiat de astfel de contracte sunt societatile Bucuresti S.A., Fashion Brand Management S.R.L. (la ambele asociat fiind Niculae Mircea-Sorin, cea din urma fiind administrata in fapt de catre Oana Niculescu-Mizil-Stefanescu, partenera lui Vanghelie), CALEX BUSINESS S.R.L. (societate controlata de catre Bodea Tiberiu, apropiat al lui Vanghelie Marian-Daniel) si Economat Sector 5 S.R.L. (director general Ciocan Laura, persoana apropiata lui Vanghelie Marian-Daniel).

Pentru garantarea platii „comisionului” de 20% din valoarea contractelor publice, Dumitru Marin a cedat controlul societatii comerciale SPLAI S.A. (societate are in proprietate numeroase imobile cladiri si terenuri) unor persoane apropiate lui Vanghelie Marian-Daniel. Din datele existente in cauza a reiesit ca partile sociale ale societatii comerciale Eurowest S.R.L. (care detine majoritatea actiunilor la SPLAI S.A.) au fost cedate in favoarea lui Murgoci Adrian (soferul lui Vanghelie Marian-Daniel).

Oana Niculescu-Mizil-Stefanescu ar fi actionat in calitate de administrator de fapt al societatii comerciale comerciala Fashion Brand Management S.R.L., administrand in fapt activitatea comerciala a patru magazine care functioneaza sub marca Tartine et Chocolat, situate in Bucuresti, calitate care ar fi incompatibila cu functia de parlamentar. Ea ar fi efectuat operatiuni financiare ca acte de comert, cu scopul de a obtine pentru aceasta societate foloase necuvenite.

Incepand cu luna septembrie 2014 si pana in prezent, numitul Doru Giugula (avocat in baroul Bucuresti si fost consilier general din partea PSD), actionand din dispozitia numitului Vanghelie Marian-Daniel si cu scopul de a impiedica tragerea acestuia la raspundere penala, a acordat numitului Dumitru Marin – in mod formal si nesolicitat de catre beneficiar/client – asistenta juridica in dosarul penal nr. 486/P/2014 Tribunalului Bucuresti (in care acesta este cercetat pentru comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala), actionand in vederea obtinerii, in urma studierii dosarului si participarii la actele de urmarire penala, de informatii care il interesau pe Vanghelie Marian-Daniel si in vederea influentarii numitului Dumitru Marin sa nu faca declaratii incriminatorii pentru Vanghelie Marian-Daniel.

Foto: Libertatea

Stiri pe aceeasi tema

Andrei Chiliman, urmarit penal intr-un nou dosar de abuz in serviciu

Cristiana Petrariu Bota

Vara agitata pentru clasa politica. Opozitia comploteaza sa darame Guvernul, UNPR practica limbajul dublu

Cristiana Petrariu Bota

PMP cere Opozitiei sa nu mai traga de timp si sa depuna motiunea de cenzura la adresa Guvernului Dancila

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult