Cetatenii UE vor trebui sa raspunda la trei intrebari daca vor ramane in Marea Britanie dupa Brexit. Vor fi doua tipuri de statut
Externe

Marea Britanie demonteaza asteptarile ca Brexit-ul va incetini avansul economic

Marea Britanie surprinde Europa si demonteaza asteptarile pesimistilor. Potrivit datelor publicate joi de Biroul National de Statistica, economia Marii Britanii a crescut peste asteptari in trimestrul patru al anului 2016, cu 0,6%, demontand asteptarile ca Brexit-ul va incetini avansul economic.

Datele publicate de Biroul de Statistica marcheaza al 16-lea trimestru consecutiv de crestere economica, procentul depasind ritmul de 0,5% anticipat de analisti. Impulsul evolutiei economice a fost dat de servicii, cu sustinerea cheltuielilor de consum, segmentele de productie si constructii fiind mai slabe.

Datele statistice arata, insa, ca Marea Britanie este mult prea dependenta de un singur sector. Sprijinul din partea consumatorilor ar putea scadea in 2017, din cauza deprecierii lirei sterline care accelereaza inflatia si reduce veniturile reale.

In termeni anuali, avansul PIB din trimestrul patru a fost de 2,4%. Cu un avans de 0,6% in trimestru patru, economia a inregistrat o crestere de 2% in 2016, sub ritmul de 2,2% din 2015 si cel mai lent dupa 2013. Analistii anticipeaza pentru 2017 o crestere economica de numai 1,2%.

Stiri pe aceeasi tema

Situatia cazurilor de coronavirus in diaspora

Cristiana Petrariu Bota

Serghei Nariskin, presedintele Dumei de Stat, vine in Romania

Cristiana Petrariu Bota

Referendum in Marea Britanie privind apartenenta la UE, pe 23 iunie 2016

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult