Bursa de Valori Bucuresti
Economie

Marile companii private listate la Bursa de la Bucuresti nu vor plati dividende trimestriale, masura care permite banilor sa circule mai repede

Marile companii private listate la Bursa de la Valori Bucuresti nu vor plati dividende trimestriale, masura care permite banilor sa circule mai repede. Astfel, Banca Transilvania, BRD Soc Gen, Electrica, Fondul Proprie­ta­tea, emitenţi privaţi din struc­tura indicelui principal BET, nu vor apela la repartizarea tri­mestrială a dividendelor, ci vor rămâne la va­rian­ta clasică de recompensare a investitorilor o dată pe an, potrivit răspunsurilor transmise la so­licitarea ZF.

Digi analizează ce efecte va avea această schim­bare, iar Petrom spune că valoarea divi­den­delor se stabileşte anual şi este prerogativul adu­nării generale a acţionarilor.

Companiile private din prima ligă bursieră sunt astfel reticiente în a distribui trimestrial divi­dende, o măsură care permite banilor să circule mai repede şi de pe urma căreia va avea de câştigat în special statul, confruntat în prezent cu o problemă de „cash flow“.

„Legea care permite repartizarea tri­mes­trială a dividendelor, în mod opţional, este în ge­neral benefică şi se aliniază la reglementările din alte state. în acelaşi timp însă conţine şi o serie de cerinţe care ar putea fi restrictive“, spu­ne Alexandra Smedoiu, partener Deloitte din departamentul de servicii de consultanţă financiară.

Stiri pe aceeasi tema

Impozit pe bacsis! Legea va impune ca bacsisul sa fie trecut pe un bon fiscal separat

Cristiana Petrariu Bota

Farmaciile Sensiblu sunt pe punctul de a fi achizitionate de o companie din Cehia

Delia Ion

Senatul a aprobat amanarea platii utilitatilor. Firmele pot cere amanarea platii CAS si CASS pentru 3 luni

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult