Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, acuzat de plagiat. El este cel care ancheteaza plagiatul lui Kovesi
Social

Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, suspectat de plagiat. El este cel care ancheteaza plagiatul lui Kovesi

Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, este suspectat de plagiat in patru lucrari. De precizat ca Marilen Pirtea este cel care ancheteaza plagiatul sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Potrivit PressOne, Marilen Pirtea ar fi suspect de plagiat in patru lucrari.

In replica, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara explica ca in cel putin doua dintre acestea numele i-a fost folosit impotriva vointei sale. Pirtea mai precizeaza ca i-a transmis coordonatorului colectivului de cercetare in chimie, cel care l-a mentionat ca autor, ca nu este adeptul acestor practici, rugandu-l sa-l elimine din lista.

„In momentul elaborarii celor doua articole indeplineam functia de coordonare a unei platforme de cercetare interdisciplinara intre Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor si Facultatea de Chimie, Biologie si Geografie. Coordonatorul colectivului de cercetare in chimie m-a inclus intre autorii celor doua articole in virtutea pozitiei mele, fara sa ma intrebe daca sunt sau nu de acord.

Cand am aflat, i-am transmis ca nu este cazul, ca nu sunt adeptul acestor practici si ca il rog sa ma elimine din lista de autori. Nu sunt chimist, nu ma pot pronunta asupra calitatii celor doua articole, nu le-am recunoscut niciodata, nu am obtinut niciun fel de beneficiu de pe urma lor”, a afirmat Pirtea.

Vezi si: Activitatea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, va fi evaluata la sfarsitul anului

Kovesi vrea sa fie audiata de comisia de experti care ii va analiza teza de doctorat

De ce este imposibil de analizat teza de doctorat a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi

Stiri pe aceeasi tema

Petre Toba: Pentru limitarea efectelor meteo periculoase au fost mobilizati peste 14.800 de angajati ai MAI

Cristiana Petrariu Bota

Luiza Cazanescu, cea care a atacat OUG 14 in instanta, ii cerea ministrului Justitiei sa promoveze ordonantele: Va rog sa luptati impotriva securitatii!

Cristiana Petrariu Bota

Hipermarketurile ar putea fi inchise in weekend, la propunerea Ministerului Agriculturii. Reactii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult