Life

Marin Traian, realizatorul emisiunii „Un zambet pe 16 mm” si prezentatorul cunoscutului „Album duminical”, a murit

Jurnalistul Marin Traian, realizatorul ”Un zambet pe 16 mm” si prezentatorul cunoscutului „Album duminical”, a murit. Cele doua productii au fost foarte apreciate inainte de 1989, insa pentru scenariile pe care le scria, Marin Traian a fost nevoit sa suporte deseori mecanismele de cenzura ale regimului comunist.

De-a lungul carierei, Marin Traian a primit Premiul pentru umor 1992 – Revelion 92 (spectacol de divertisment), Premiul APTR 1997 pentru întreaga activitate. Marin Traian a povestit pentru Jurnalul National cat de greu era să faci divertisment pe vremea regimului comunist şi cum puteai să „fentezi” sistemul.

Cât l-a costat pe Marin Traian un zâmbet pe 16 mm? Uneori, chiar mult. Pentru că, dacă depăşea anumite limite ale acelui bun-simţ pe­nibil impus de regimul Ceauşescu, atunci i se scotea emisiunea de pe post – Un zâmbet pe 16 mm fiind o emisiune cu iz satiric, ce s-a difuzat pe vremea aceea la TVR. Dar Marin Traian a făcut ce-a făcut şi a reuşit să-şi ducă „zâm­betul” până la capăt, adică până în 1989, rubrica lui fiind singura sati­ri­că acceptată atunci în televiziune.
În 1989, nu se prefigura nimic neobişnuit pentru Marin Traian, în sensul că, în afară de faptul că programul lui favorit (pe care-l şi rea­liza), Un zâmbet pe 16 mm, era din când în când scos din grila TVR-ului, 1989 l-a prins prezentând şi Albumul Duminical. „Ne-au dat voie să-l facem şi în direct.”

Precum regulile de week-end, în ceea ce priveşte condusul maşinii (o sâmbătă cu soţ, una fără soţ), într-o duminică, prezenta Albumul Dumi­nical Marin Traian, în emisiune in­vitând de fiecare dată câte o actriţă, iar în duminica viitoare, la pupitru, alături de un actor se afla una dintre colegele lui din redacţie.

Stiri pe aceeasi tema

„Transformers: Age Of Extinction”, pe primul loc în box-office !

Teodora Badescu

Derek Shepherd din Anatomia lui Grey moare in sezonul 11

Cristiana Petrariu Bota

Psihologul Lenke Iuhos: Energia psihicului, energia fizicului si energia vorbelor sunt esentiale pentru a fi un lider de succes

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult