-7.5 C
România
18 ianuarie 2021
Politica

Marinescu, consilier prezidential: Noul Cod Fiscal nu a avut acordul FMI

Consilierul prezidential pe probleme economice, Cosmin Marinescu, a explicat intr-o conferinta de presa decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal prin faptul că actul normativ ar fi avut implicaţii semnificative asupra bugetului de stat pe 2016, iar guvernul nu a prezentat un plan de reducere a cheltuielilor publice, informează agentiile de presa.

„Nu a fost prezentat un plan de reducere a cheltuielilor bugetare. (…) Nu ştim cum va arăta bugetul pe anul 2016″, a spus Marinescu, adăugând că pentru ca relaxarea fiscală să fie sustenabilă este nevoie de regândirea întregii politicii bugetare. Marinescu a insistat supra nevoii de prudenţă şi a necesităţii unor măsuri de compensare a reducerii taxelor”, adăugând că actul normativ nu a avut nici acordul FMI.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins noul Cod Fiscal şi l-a retrimis Parlamentului spre reexaminare, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după o „riguroasă analiză” a implicaţiilor asupra bugetului consolidat.

„Susținem relaxarea și simplificarea fiscală prin reducerea unor taxe și impozite în condițiile în care sunt asigurate premisele pentru consolidare fiscală și predictibilitate. Din această perspectivă, considerăm că noul Cod fiscal poate fi pus în aplicare numai după o riguroasă și temeinică analiză a implicaţiilor întregului set de măsuri fiscale şi bugetare asupra construcţiei bugetului general consolidat, atât pentru anul 2016, cât şi pentru anii următori și numai cu respectarea obligațiilor asumate de România şi a legislaţiei interne referitoare la disciplina financiar-bugetară”, se arată în cererea de reexaminare publicată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale si de subiecte penibile,  te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

Presedintele Iohannis a acceptat-o pe Sevil Shhaideh

Cristiana Petrariu Bota

Legea alegerilor locale, adoptata de Senat. Ce prevede noua lege

Cristiana Petrariu Bota

Zece ambasadori romani, rechemati de presedintele Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult