-0.8 C
România
1 decembrie 2021
Nagy Peter Tamas si Virgil Gaman, retinuti in dosarul de mita de la Ministerul Agriculturii
Social

Marius Fecioru, fost secretar de stat, si Mioara Pribescu, fost director la Posta Romana, in vizorul DNA

Marius Fecioru, fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, si Mioara Pribescu, fost director la Posta Romana au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), sub acuzatia de instigare la abuz in serviziu si abuz in serviciu, complicitate la trafic de influenta si constituirea unui grup infractional organizat.

HotWeek.ro va prezinta mai jos comunicatul DNA.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor:

Fecioru Marius Constantin, la data faptelor secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor ?i Societatii Informationale, insarcinat cu restructurarea Companiei Nationale Posta Romana SA (CNPR), cu privire la savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu in forma continuata (11 acte materiale), complicitate la trafic de influenta si constituirea unui grup infractional organizat,

Mioara Pribescu, la data faptelor director executiv al Directiei economice din CNPR SA, cu privire la savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu, in forma continuata (11 acte materiale), trafic de influenta si constituirea unui grup infractional organizat.

Sub control judiciar va fi cercetat Nicolae Constantin Olimpiu, la data faptelor directorul Directiei Regionale de Posta Brasov, acuzat de abuz in serviciu, in forma continuata (11 acte materiale) si constituirea unui grup infractional organizat.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca Marius Constantin Fecioru, in calitate de secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, insarcinat „sa coordoneze, sa monitorizeze si sa ia toate masurile necesare pentru restructurarea Companiei Nationale Posta Romana SA pe centre de profit”, „sa monitorizeze implementarea Strategiei de restructurare si modernizare a Companiei Nationale Posta Romana, aprobata prin hotarare de guvern”, Pribescu Mioara, director in cadrul CNPR SA si Constantin Olimpiu Nicolae, directorul Directiei Regionale de Posta Brasov, impreuna cu alte persoane, au constituit o grupare ce a pus in aplicare un mecanism prin care CNPR distribuia trimiteri postale, fara ca, pentru o parte din corespondenta prezentata de o anumita societate comerciala, sa incaseze pretul serviciului prestat. In consecinta, in perioada mai 2011 – martie 2012, prin incalcarea atributiilor de serviciu, Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea Mioarei Pribescu si a lui Marius Constantin Fecioru, a dispus distribuirea repetata, de catre Compania Nationala „Posta Romana” SA, fara stampilare si facturare, in folosul unei anumite societati comerciale, a unor loturi de corespondenta procesate in posta hibrida (serviciu complex ce combina serviciul nonpostal de pregatire cu serviciul postal de trimitere a corespondentei comerciale). Loturile de corespondenta comerciala erau indicate de Constantin Olimpiu Nicolae ori de Mioara Pribescu.

Astfel, a fost provocat CN Posta Romana SA un prejudiciu de 1.128.288 lei, la care se adauga dobanzi si penalitati in valoare de 38.283 lei. Prin dispozitiile date, Constantin Olimpiu Nicolae a exploatat nu doar ambiguitatile functionarii serviciului de posta hibrida, ci si o cutuma la care se recurge in CNPR, in situatii de exceptie (determinate de necesitatea respectarii normelor de functionare a companiei, care prevad timpi de circulatie a trimiterilor postale), cand se distribuie corespondenta fara a se numara si stampila, facturarea facandu-se in baza volumelor de trimiteri indicate de clienti. Gruparea infractionala cunostea o anumita continuitate, colaborare, coordonare si o structura bine determinata, in cadrul careia fiecare membru si-a asumat roluri prestabilite.

In considerarea faptului ca a tolerat un mecanism de fraudare care avantaja o societate privata, Pribescu Mioara, in data de 21 decembrie 2011, a solicitat reprezentantilor societatii comerciale favorizate si apoi a obtinut de la acestia, avand sustinerea lui Marius Constantin Fecioru, un folos pentru altul, respectiv asumarea costurilor distribuirii de catre CN Posta Romana SA, a scrisorilor conducatorului Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, 14.280 de felicitari de Craciun, destinate alegatorilor din judetul Bacau. In cauza, au fost luate masuri asiguratorii. Procurorii au beneficiat de sprijin tehnic si informativ din partea Serviciului Roman de Informatii – DJI Brasov.

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul de Interne sustine abrogarea prevederii care permite iesirea la pensie a politistilor la 44 ani

Cristiana Petrariu Bota

REZULTATE LOTO 19 IANUARIE 2014: REPORTURI LA 6 DIN 49, JOKER SI 5 DIN 40

Cristiana Petrariu Bota

Aviz favorabil pentru arestarea deputatului Elena Udrea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult