11.2 C
România
25 octombrie 2020
Adunare Nationala la Chisinau pentru unirea Rep. Moldova cu Romania
Externe

Mars in Bucuresti pentru unirea Rep. Moldova cu Romania

Momente emoţionante în Bucuresti la marşul pentru unirea României cu Moldova. Aproximativ 500 de bucureşteni i-au aşteptat duminică în Piaţa Universităţii pe cei 1.000 de tineri care au venit din Republica Moldova pentru a participa la marşul pentru unirea Republicii Moldova cu România, la sosirea în faţa Teatrului Naţional fiind primiţi cu pâine, sare şi flori.

Bucureştenii care s-au adunat în Piaţa Universităţii pentru a-i întâmpina pe tinerii care au plecat de la Chişinău pentru a cere unirea Republicii Moldova cu România au venit îmbrăcaţi în costume naţionale, ii sau şi-au agăţat, ca accesoriu, drapelul românesc. Ei au adus steaguri tricolore, icoane ortodoxe şi bannere inscripţionate cu mesajul „Vrem Unirea”.

La intrarea tinerilor basarabeni în Piaţa Universităţii, bucureştenii i-au aplaudat şi s-a scandat „Unire”, „România”, „Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti”, „Bine aţi venit acasă”, „Trăiască, trăiască, trăiască şi înflorească / Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”.

Tinerii basarabeni au fost întâmpinaţi cu pâine, sare, apă şi flori şi au fost îmbrăţişaţi de bucureştenii care i-au aşteptat la Universitate. Manifestanţii au venit cu flori cu care au făcut un pod pe sub care tinerii basarabeni au trecut mergând spre Teatrul Naţional.

După ce au cântat împreună imnul „Deşteaptă-te, române”, câţiva dintre manifestanţi s-au prins în Hora Unirii, blocând circulaţia rutieră în faţa Teatrului Naţional.

Stiri pe aceeasi tema

Jihadistul belgian Abdelhamid Abaaoud ar fi ajuns in Franta prin Romania

Cristiana Petrariu Bota

Roxana Bugheanu, o romanca in varsta de 38 de ani, candideaza la functia de primar in Italia

Cristiana Petrariu Bota

Les Echos: Manifestatiile din Romania creioneaza portretul robot al politicianului de maine – un profesionist transparent

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult