MARTISOR DE LA ANAF! Sigiliu temporar pentru comerciantii care nu elibereaza bon fiscal. FOTO in articol

Corina Alexandru
By Corina Alexandru februarie 28, 2015 21:29

MARTISOR DE LA ANAF! Sigiliu temporar pentru comerciantii care nu elibereaza bon fiscal. FOTO in articol

1 Martie vine cu vesti proaste pentru comerciantii si prestatorii de servicii din Romania. Acestia ar putea ramane fara punctul de desfasurare a activitatii si s-ar putea alege cu o amenda usturatoare, daca nu elibereaza bon fiscal. ANAF va aplica masuri dure chiar din prima zi a primaverii calendaristice. Astfel, Fiscul poate dispune incetarea activitatii pe o perioada de 1 pana la 3 luni, aplica o amenda cuprinsa intre 2.000 – 15.000 de lei si obliga firma sa afiseze la loc vizibil un anunt cu textul: “Activitatea suspendata de Antifrauda – ANAF”.

Potrivit unui comunicat de presa, comerciantii care incalca o serie de obligatii trebuie sa suporte consecintele legii. Printre obligatii se afla: dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, achizitionate doar de la distribuitori autorizati sau unitati acreditate; utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale; emiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, respectiv emiterea de bonuri cu o valoare care corespunde realitatii si intocmirea de documente justificative pentru sumele de bani introduse/extrase in/din sertarul casei de marcat.

HotWeek.ro iti recomanda si: Daca nu primesti bon fiscal, poti sa nu achiti ce ai cumparat. Darius Valcov: 3 minute ii ia unui comerciant sa scrie un anunt

Incalcarea unuia dintre aceste puncte poate atrage suspendarea activitatii pe o perioada cuprinsa intre 1 pana la 3 luni, prin procedura de sigilare a punctului de lucru si o amenda contraventionala, in functie de neregulile depistate.

Tot de la 1 Martie, comerciantii si alti prestatori de servicii sunt obligati sa afiseze la loc vizibil un anunt prin care informeaza cumparatorii ca pot pleca cu produsul dorit fara sa plateasca, daca nu li se elibereaza bon fiscal. Aceste masuri sunt menite sa reduca evaziunea fiscala, ANAF, prin Directia Fiscala Antifrauda, avand puteri depline in acest sens, conferite de Guvern.

undefined

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.