21.1 C
România
24 septembrie 2023
Politica

Marturisirea lui Rudy Giuliani lasa la Bucuresti cativa cetateni cu pantalonii in vine: Dragnea, Tariceanu, Melescanu

Mărturisirea lui Rudolph (Rudy) Giuliani, că a luat bani de la Louis (Louie) Freeh, avocatul unui condamnat român, ca să trimită autorităţilor române o scrisoare anti-Justiţie, lasă la Bucureşti câţiva cetăţeni cu pantalonii în vine: Dragnea, Tăriceanu, Meleşcanu. Şi produce nişte daune pe care încă nu le putem calcula, atrag atentia jusnalistii de la Adevarul.

Primii doi au preluat cu mare entuziasm conţinutul scrisorii, în care se vorbea de necesitatea amnistierii „nevinovaţilor” condamnaţi, pentru a justifica o eventuală ordonanţă de urgenţă emisă în acest sens. Al treilea l-a mustrat public, printr-un comunicat oficial al MAE, pe ambasadorul român în SUA, George Maior, după ce acesta a afirmat că scrisoarea lui Giuliani este rezultatul unei acţiuni de lobby organizate de infractori.

Primii doi sunt politicieni previzibili, aşa că nu merită să le acordăm prea multă atenţie. În schimb, gestul domnului Meleşcanu nu merită să treacă neobservat.

Deşi Teodor Meleşcanu a renunţat până la urmă să-l convoace pe George Maior la centrala MAE, întrebarea rămâne: a fost implicat în vreun fel Guvernul României în operaţiunea „Scrisoarea lui Giuliani”?

Întâmplarea face ca în aceste zile să se fi ţinut la Bucureşti reuniunea anuală a diplomaţiei române. Consulul României la New York, avocatul Cătălin Dancu, a acordat un interviu lui Bogdan Chirieac, proprietarul site-ului DC News.

Iată textual ce a declarat Dancu: „Toată lumea uită că el (Giuliani – n.m.) este şeful echipei de avocaţi a lui Donald Trump. Că încrederea de care el se bucură pe lângă preşedintele american este enormă. Este o naivitate să-l jigneşti şi să consideri că această scrisoare reprezintă aşa, o poveste a unei persoane private şi că Giuliani şi-ar fi permis să aibă o asemena abordare a scrisorii fără o discuţie foarte serioasă cu preşedintele Trump. Chiar dacă nu e vorba de un accept expres, eu sunt convins că acest accept a existat”.

Cel mai probabil, la ora când rostea aceste cuvinte, Cătălin Dancu nu ştia de confesiunea lui Rudolph Giuliani: că a fost plătit de Louie Freeh, avocatul lui Puiu Popoviciu, ca să facă lobby anti-Justiţie pe lângă preşedintele României. Dar nu putem să nu sesizăm uriaşa contradicţie dintre ceea ce spune, despre aceeaşi afacere, ambasadorul României la Washington şi consulul României la New York. Este aceeaşi contradicţie precum cea dintre politica oficială a SUA şi conţinutul scrisorii semnate de Rudolph Giuliani. Acesta este motivul pentru care fie Meleşcanu, fie Dancu, trebuie să răspundă oficial şi limpede: a fost implicat în vreun fel statul român în această operaţiune de manipulare?, scrie în editorial Liviu Avram, redactor șef adjunct Adevărul.

Related posts

Miscarea Populara nu sustine modificarile la legea de organizare si functionare a radioului si televiziunii publice

Lucy Ionesco

Razvan Sava este noul primar interimar al Capitalei

Lucy Ionesco

Premierul Viorica Dancila: Decat sa vorbesc liber si sa spun prostii, mai bine sa am o hartiuta

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult