Statie noua de incarcare a masinilor electrice in Constanta. Mai multe prize speciale vor fi amplasate in toata tara
IT/Stiinta

Masinile electrice vor deveni mai ieftine decat cele pe combustibil in urmatorii ani

Un studiu al prestigiosului portal online Bloomberg preconizeaza ca masinile electrice vor deveni mai ieftine decat cele care utilizeaza benzina pe post de combustibil pana in anul 2025. Acest lucru va fi posibil datorita ieftinirii bateriilor care alimenteaza masinile electrice.

In acest moment, jumatate din pretul platic pentru o masina electrica este dat de costul bateriei insa acest lucru se va schimba in anii urmatori. Colin McKerracher un cercetator britanic care a studiat fenomenul considera ca pretul bateriilor utilizate la masinile electrica va scadea cu aproape 77% in perioada 2016-2030.

Renault, producatorul masinii electrice Zoe, prevede ca vor ajunge costurile totale ale detinerii unei masini electrice sa fie egale cu cele ale unui vehicul care are motor cu combustie interna, incepand din 2020, sustine Gilles Normand, vicepresedintele diviziei de masini electrice a companiei franceze.

Potrivit vicepresedintelui Renault, costurile tehnologiei masinilor electrice se vor reduce, pentru ca sunt din ce in ce mai multe descoperiri la acest nivel, asa ca pretul unui masini electrici va scadea. Pe de alta parte, pretul unei masini cu motor cu combustie interna va creste pe fondul reglementarilor mai riguroase.

Stiri pe aceeasi tema

Parcul de joaca EnergyGround, conceput de elevi din Romania si Norvegia, produce energie in urma activitatilor sportive

Cristiana Petrariu Bota

Cea mai mare comunitate de antreprenori online din Romania se reuneste la Amazonienii Summit 2018

Ioana Badulescu

Topul telefoanelor ale caror poze concureaza cu aparatele DSLR

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult