Noile conditii de creditare ale BNR ii avantajeaza in sistemul de evaluare pe romanii cu salarii relativ mici
Economie

Masurile de limitare a gradului de indatorare la credite vor fi anuntate in curand de Banca Nationala a Romaniei

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat, miercuri, că măsurile de limitare a gradului de îndatorare la credite vor fi anunţate, în perioada următoare. El a declarat ca BNR se gândeste la o orientare pe baze sănătoase a creditării, spre binele consumatorilor care trebuie să îşi evalueze bine posibilităţile de rambursare a creditelor. 

„Noi vom redefini aceste măsuri. Suntem în faza finală. Vor fi anunţate într-un timp nu prea îndepărtat. Am discutat şi cu industria. Am discutat şi cu alţi factori de decizie din România. Noi ne gândim la o orientare pe baze sănătoase a creditării. Este spre binele consumatorilor să îşi evalueze bine posibilităţile de rambursare, ca să nu mai avem surprize. Dificultăţile de rambursare ale populaţiei şi ale sectorului corporatist sunt chestiuni de stabilitate financiară şi pe noi ne preocupă acest lucru”, a spus Isărescu, în briefingul de presă de după şedinţa de politică monetară de miercuri.

Guvernatorul BNR a menţionat că este spre bine industriei bancare să fie impus un grad de îndatorare la acordarea de credite, ca „să nu trăiască, din nou, cu creşterea creditelor neperformante”. „Nu avem instrumente foarte directe în acest sens. Suntem pe undeva spre mijloc. (…) Nu avem nici autoritate legală să facem acest lucru”, a subliniat Isărescu.

Stiri pe aceeasi tema

ANAF va demara inspectii fiscale la Praktiker, Baumax, Leroy Merlin, Rewe si Auchan

Cristiana Petrariu Bota

AFACERI HOT IN 2014: TimePal, platforma online de cumparaturi pentru angajati

Cristiana Petrariu Bota

Inflatia creste din nou in Romania. Cartofii s-au scumpit cu 10% in ultima luna, in conditiile in care erau deja mai scumpi cu 39% fata de decembrie 2017

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult