Maternitatea Giulesti ramane inchisa. Intre timp, numarul bebelusilor infectati cu stafilococ auriu a crescut la 45
Social

Maternitatea Giulesti ramane inchisa. Intre timp, numarul bebelusilor infectati cu stafilococ auriu a crescut la 45

Maternitatea Giulesti ramane inchisa, in timp ce numarul bebelusilor infectati cu stafilococ auriu a crescut la 45. Chiar daca joi se vehicula reluarea internarilor la Maternitatea Giulesti din Capitala, acest lucru nu s-a intamplat. Ba mai mult, dupa ce au depistat stafilococ auriu intr-o parte din probele luate luni si marti, inspectorii au mers joi intr-un nou control. Insa, dat fiind faptul ca rezultatele noilor probe apar in 72 de ore, maternitatea ar putea primi pacienti cel mai devreme saptamana viitoare. Intre timp, numarul bebelusilor infectati a crescut la 45.

Daca luni si marti inspectorii au monitorizat procesul de recoltare a 106 probe, luate din sali de nastere, din saloane de lehuze si din departamentul de fertilizare in vitro, joi s-au luat 75 de probe suplimentare din locurile de mare risc din spital: blocul operator, sectia de anestezie-terapie intensiva cezariene si filtrul spalator medici.

Specialistii in microbiologie afirma ca, alaturi de E-Coli si Klebsiella, stafilococul auriu este rezistent la tratament, dat fiind faptul ca au capacitate mare de a produce diverse sisteme care impiedica actiunea antibioticului asupra lor.
Uneori, singura varianta pentru a scapa de infectiile intraspitalicesti o reprezinta relocarea unitatii medicale. Si tocmai aceasta varianta a fost luata in calcul in cazul Maternitatii Giulesti. Consiliul General al Primariei Capitalei a decis pe 12 decembrie sa mute unitatea medicala.

Stiri pe aceeasi tema

Studentii cer Ministerului Educatiei sa argumenteze criteriile de alocare a locurilor finantate de la bugetul de stat pentru anul 2019

Ioana Badulescu

Fara zile libere intre Rusalii si 1 Iunie. Ministerul de Interne a anuntat ca romanii nu vor avea noua zile libere

Ioana Badulescu

Accident cu un politist pe Bulevardul Vacaresti din Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult