Maternitatea Giulesti ramane inchisa. Intre timp, numarul bebelusilor infectati cu stafilococ auriu a crescut la 45
Social

Maternitatea Giulesti ramane inchisa. Intre timp, numarul bebelusilor infectati cu stafilococ auriu a crescut la 45

Maternitatea Giulesti ramane inchisa, in timp ce numarul bebelusilor infectati cu stafilococ auriu a crescut la 45. Chiar daca joi se vehicula reluarea internarilor la Maternitatea Giulesti din Capitala, acest lucru nu s-a intamplat. Ba mai mult, dupa ce au depistat stafilococ auriu intr-o parte din probele luate luni si marti, inspectorii au mers joi intr-un nou control. Insa, dat fiind faptul ca rezultatele noilor probe apar in 72 de ore, maternitatea ar putea primi pacienti cel mai devreme saptamana viitoare. Intre timp, numarul bebelusilor infectati a crescut la 45.

Daca luni si marti inspectorii au monitorizat procesul de recoltare a 106 probe, luate din sali de nastere, din saloane de lehuze si din departamentul de fertilizare in vitro, joi s-au luat 75 de probe suplimentare din locurile de mare risc din spital: blocul operator, sectia de anestezie-terapie intensiva cezariene si filtrul spalator medici.

Specialistii in microbiologie afirma ca, alaturi de E-Coli si Klebsiella, stafilococul auriu este rezistent la tratament, dat fiind faptul ca au capacitate mare de a produce diverse sisteme care impiedica actiunea antibioticului asupra lor.
Uneori, singura varianta pentru a scapa de infectiile intraspitalicesti o reprezinta relocarea unitatii medicale. Si tocmai aceasta varianta a fost luata in calcul in cazul Maternitatii Giulesti. Consiliul General al Primariei Capitalei a decis pe 12 decembrie sa mute unitatea medicala.

Articole asemănătoare

Primul Targ de Craciun pentru Copii din 2020 se desfasoara online

Lucy Ionesco

Medicul Virgil Musta atentioneaza: Orice contact cu o alta persoana fara purtarea mastii este un pericol

Ioana Badulescu

MAI recomanda institutiilor publice si private sa ofere posibilitatea angajatilor sa lucreze de acasa

Lucy Ionesco