Copii salvati de la avort de un preot din judetul Botosani vor avea casa noua
Social

Maternitatile din Bucuresti vor fi inchise o luna pe an pentru igienizare. O regula care pana in urma cu 15 ani era respectata in toate spitalele

Toate maternitatile din Bucuresti vor fi inchise o luna pe an pentru igienizare. O regula care pana in urma cu 15 ani era respectata in toate spitalele a fost decisa, marti, de un gru de lucru din cadrul Prefecturii Capitalei, dupa cazurile de bebelusi infectati cu stafilococ auriu.

Grupul de lucru a decis ca prima masura aplicata sa fie impunerea unei reguli privind maternitatile din Bucuresti – acestea ar urma sa fie inchise o luna pe an, pentru igienizare.

Prima maternitate care intra in aceasta procedura este cea de la Giulesti, deoarece aici peste 20 de bebelusi au fost infectati cu stafilococus aureus.

Este de fapt vorba despre o regula care pana in urma cu aproximativ 15 ani era respectata in toate spitalele.

Problema este ca, in perioada in care vor fi inchise, spitalele nu vor mai primi bani de la Casa de sanatate, pentru ca nu presteaza servicii medicale.

Medicii de la Giulesti, unde nu se mai fac internari si operatii dupa descoperirea stafilococului, deja s-au plans de acest lucru.

Stiri pe aceeasi tema

Lunea Mare – prima zi din Saptamana Patimilor

Corina Alexandru

PROTESTE ale sindicaliştilor Sanitas din sănătate şi asistenţă socială, din 23 iunie

Teodora Badescu

Interventie pe cord fara anestezie generala, in premiera pentru mediul medical privat romanesc. Interventia a fost efectuata de medicii Dan Deleanu, Marin Postu si Lucian Dorobantu

Ioana Badulescu

1 comment

Dana 7 decembrie 2018 at 12:20 pm

Timp în care personalul va fi retribuit cu aceleași salarii nesimțite sau vă fi redistribuit la alte maternități ?P.s.Salariile m se par complet nesimțite date unora care sunt vectori de infecție !

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult