Universitatea din Bucuresti se alatura UBB Cluj si cere demiterea ministrului Educatiei: Actiunile sale au afectat grav sistemul de invatamant superior
Examene

Media de admitere la masterat la Universitatea Bucuresti a crescut

Universitatea Bucuresti a crescut media de admitere la masterat. Astfel Senatul Universitatii din Bucuresti a decis cresterea mediei minime de admitere la studiile de masterat, de la 5 la 6, insa consiliul fiecarei facultati in parte va avea mana libera sa stabileasca media de admitere.

In sedinta de miercuri, Senatul Universitatii a votat metodologia organizarii si desfasurarii concursului de admitere 2017, pentru studii universitare de masterat. Admiterea la programele masterale se desfasoara in sesiunea iulie – septembrie 2017, pe locuri finantate de la buget si pe cele cu taxa, atat pentru invatamantul cu frecventa, cat si pentru cel cu frecventa redusa.

Noutatea majora a metodologiei de admitere la studiile de masterat 2017 o reprezinta cresterea mediei minime de admitere, de la cinci (5), in 2016, la sase (6), in 2017. Purtatorul de cuvant al UBB a precizat ca fiecare facultate va putea stabili media minima, dar fara sa scada sub nivelul minim.

„Noutatea majora a metodologiei de admitere la studiile de masterat 2017 o reprezinta cresterea mediei minime de admitere, de la cinci (5), in 2016, la sase (6), in 2017. Senatul Universitatii din Bucuresti. Media minima de admitere va fi stabilita de consiliul facultatii, dar nu poate fi mai mica decat 6 (sase)”, se arata in documentul aprobat de Senatul Universitatii din Bucuresti”, a declarat purtatorul de cuvant al UBB, Mirabela Amarandei.

Metodologia prevede ca vor fi scutiti de plata taxei de inscriere la admitere, o singura data, in cadrul Universitatii din Bucuresti, candidatii orfani de ambii parinti, cei proveniti din casele de copii sau din plasament familial, dar si copiii personalului didactic in activitate si cel pensionat, precum si copiii personalului incadrat in institutiei.

 

Related posts

Examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat 2020 se vor organiza cu respectarea regulilor de distantare

Lucy Ionesco

UMF Iasi a publicat Metodologia de admitere pentru anul universitar 2020 – 2021

Lucy Ionesco

REZULTATE REZIDENTIAT 2019. Repartitia absolventilor incepe marti, Ministerul Sanatatii anunta suplimentarea locurilor astfel incat tinerii rezidenti sa ramana in tara

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult