Breaking News

Medicamentele contra infectiilor nu au niciun efect! Medicul Carstoveanu: Importul unor medicamente generice care nu-si fac efectul e protejat de politicieni

Medicul Catalin Carstoveanu, seful sectiei Terapie intensiva nou-nascuti de la Spitalul Marie Curie, a declarat intr-un interviu pentru Republica, ca medicamentele contra infectiilor nu au niciun efect si a adaugat ca importul unor medicamente generice care nu-si fac efectul este protejat de politicieni. Potrivit medicului Carstoveanu, medicilor li s-a comunicat de la presedintie sa foloseasca generice in spitale, si nu medicamentele originale.

„Ampicilină plus gentamicină? Se știe că ampicilina nu are niciun efect, Ceftriaxona acesta, care este produs în România, nu are niciun efect; un fel de placebo pentru noi”, a spus medicul Carstoveanu.

„A fost o politica: folositi generice. Ni s-a spus la nivel de presedinte: generice in spitale. L-am auzit personal. Am luat generice. Nu functioneaza.[..] A fost o politica nationala foarte serioasa de introducere a genericelor. Noi am spus OK, bun, dar in timp s-a demonstrat ca nu au efect”, a declarat doctorul Cirstoveanu pentru Republica.
„Presedintele tarii a spus: Trebuie introduse genericele. M-am blocat. Sigur ca introduci genericele daca sunt identice. Bravo, am spus, faceti in Romania! Dar am vazut ca este dezastru. Am zis: OK, politica nationala. Faceti in Romania! Dar uite ce am facut”, a mai spus medicul.

Declaratia medicului vine pe fondul scandalului dezinfectantilor Hexi Pharma, compania condusa de medicul Dan Condrea.

Iti recomandam si: PLEXUL SOLAR sau creierul abdominal. Modul incredibil prin care te poti vindeca si iti poti controla starea de sanatate

Rodia sau Fructul Vietii are proprietati miraculoase. Afla ce boli vindeca

In perioada imediat urmatoare se vor efectua controale incrucisate in toata tara, „in zonele fierbinti”, precum neonatologia sau sectiile de anestezie-terapie intensiva, pentru a se verifica calitatea dezinfectantilor utilizati in sistemul medical, a anuntat, miercuri, secretarul de stat in ministerul Sanatatii, Victor Strambu.

”Aceste produse se retrag, spitalele isi achizitioneaza sau au produse biocide de la alte firme si este hotarata deja o zona de control mai larga incrucisata in judete limitrofe pentru a genera costuri mai mici fiindca am facut niste costuri aproximative si astfel de contoale costa aproximativ 1.200.000 lei pentru ca asta inseamna deplasari, cazare (…) Vor fi controlate in general zonele fierbinti: sectiile chirurgicale, ATI, neonatologie”, a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, secretarul de stat in ministerul Sanatatii, Victor Stambu.

Medicul Sebastian Cozma, unul dintre cei mai cautati doctori din tara

DEZVALUIRILE MEDICULUI CARSTOVEANU

Medicamentele generice cu care ne tratăm au zero eficacitate, declară doctorul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției Terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie, într-un interviu pentru Republica. Mai mult, o parte dintre pacienții pe care îi tratează în secția pe care o conduce vin din spitale și maternități din țară deja colonizați cu 2-3 tipuri de bacterii extrem de rezistente la tratament.

„Suntem atât de obișnuiți cu aceste lucruri… Este o obișnuință a noastră foarte tristă, înțelegeți? Practic nu ar trebui să existe așa ceva. Este un lucru pe care îl acceptăm cu toții, luptăm împotriva lui, dar parcă nu se mai termină”, spune respectatul medic. La câteva ore de la anunțarea rezultatelor primelor teste oficiale realizate de Guvern asupra produselor biocide Hexi Pharma, medicul Cîrstoveanu susține că dezinfectanții diluați sunt doar o verigă dintr-un sistem complex, și că totul trebuie privit în ansamblu: „OK, o să ne spălăm pe mâini, o să reducem infecțiile, o să avem cu ce să ne spălăm, dar – dacă nu rezolvăm lucrurile global – nu atingem problema”.

– „Faceți, vă rog, teste și la medicamente! Știu medicamente generice al căror import e protejat de politicieni care nu-și fac efectul”. Asta i-ați spus, domnule doctor, jurnalistului Cătălin Tolontan, într-un interviu. De ce e nevoie de astfel de teste?

-Știți că a fost o politică: folosiți generice. Ni s-a spus la nivel de președinte: generice în spitale. L-am auzit personal. Am luat generice. Nu funcționează.

– Puteți numi astfel de medicamente la care ați observat că nu mai au efect?

-Cefalosporinele, de exemplu. Niciun efect. Toate cefalosporinele generice – niciun efect.

Marturie socanta a unui medic: Primul lucru pe care il inveti in spitalele din Romania este sa iei spaga!

– Pentru ce sunt folosite aceste cefalosporine, domnule doctor?

-Pentru infecții

– De când ați observat că aceste cefalosporine nu sunt eficace?

-A fost o politică națională foarte serioasă de introducere a genericelor. Noi am spus OK, bun, dar în timp s-a demonstrat că nu au efect

– A fost o observație individuală sau…?

-Noi, toți medicii, am remarcat lucrul acesta.

– Toți medicii de la Terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie sau din toată țara?

-În Occident, dacă ai o septicemie la un nou-născut, știți cu ce se începe tratamentul? Cu ampicilină plus gentamicină. Poți să faci lucrul acesta în România: ampicilină plus gentamicină? Se știe că ampicilina nu are niciun efect, Ceftriaxona acesta, care este produs în România, nu are niciun efect; un fel de placebo pentru noi.

– Ați amintit despre anumiți politicieni care protejează importurile de medicamente. În ce fel, cum s-ar putea realiza această protecție?

De ce nu trebuie sa iei medicamente si sa consumi lapte, branza sau alcool

-L-am auzit pe președintele țării spunând lucrul acesta. Președintele țării a spus: Trebuie introduse genericele. M-am blocat. Sigur că introduci genericele dacă sunt identice. Bravo, am spus, faceți în România! Dar am văzut că este dezastru. Am zis: OK, politică națională. Faceți în România! Dar uite ce am făcut.

– Să ne întoarcem la rezultatele testelor, la valorile dezinfectanților diluați. Diluați de trei ori sau de 2.500 de ori, potrivit rezultatelor Guvernului

-Am auzit că cel puțin 10 produse sunt neconforme. Știți ce discutam astăzi cu șeful meu? Să ne uităm spre o firmă nemțească, că poate ăștia sunt mai serioși. Asta căutam acum pe net – o firmă nemțească care să îmi vândă aceleași produse. Vă dați seama cum mă simt eu acum, ca doctor, când tot ce este pe piață e fără eficiență sau placebo? În ce lume suntem noi? Vin reprezentanții medicali să ne vândă produsele și ei știu ce este acolo?

Interviul integral poate fi citit pe site-ul Republica

HotWeek.ro iti recomanda si: Totul despre leguma despre care Bill Gates spunea ca poate salva omenirea

 HREANUL, cel mai bun antibiotic natural. Tratamentul cu hrean vindeca sinuzita si reumatismul

Ce boli poate vindeca usturoiul

Articole asemănătoare

Pandemia de coronavirus a depasit 3 milioane de cazuri la nivel global

Lucy Ionesco

Noul presedinte al Academiei Romane este Ioan Aurel Pop. El isi va prelua prerogativele dupa 15 zile de la data alegerilor

Ioana Badulescu

Cotele obligatorii pentru distribuirea refugiatilor intre tarile UE nu intrunesc majoritatea

Lucy Ionesco