Medicii au salarii duble in spitalele de stat, insa ofera in continuare consultatii la clinicile private

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 26, 2018 16:48

Medicii au salarii duble in spitalele de stat, insa ofera in continuare consultatii la clinicile private

“Cu salarii duble la stat, medicii fac in continuare consultatii si interventii la privat. Cum se poate ocupa un medic de ingrijirea unui pacient cand face naveta intre spitalul de stat si mai multe clinici sau spitale private?”, este titlul din Ziarul Financiar.

Cazul copilului care a decedat la spitalul privat Sanador din Bucuresti in urma unei operatii scoate la iveala o practica „bolnava“ in sistemul de sanatate ce continua sa persiste in ciuda majorarii salariale din sistemul public: migratia medicilor intre spitalul de stat si clinicile sau spitalele private.

Medicul chirurg pediatru care a operat copilul la Sanador mai lucreaza si ca sef de sectie la spitalul de stat Grigore Alexandrescu, dar colaboreaza si cu reteaua privata Regina Maria. Cum poate urmari un medic pacientul daca face naveta intre spitalul de stat si consultatiile sau interventiile programate in privat?

ZF i-a adresat aceste intrebari Sorinei Pintea, ministrul sanatatii.

„Urmarirea pacientului trebuie facuta de medicul de garda, din cate stiu la Sanador exista o linie de garda. Legea permite medicilor sa aiba contractul de baza si inca o jumatate de norma, unde fac aceasta jumatate de norma este alegerea dansilor, nu ii putem obliga unde sa lucreze. Aceste spitale private trebuie urmarite mai cu atentie, aici este rolul CNAS sa urmareasca daca obligatiile contractuale sunt respectate, iar DSP are rolul sa mearga inspre zona igieno-sanitara“, a spus Sorina Pintea, ministrul sanatatii.

Sistemul medical privat numara anul trecut 209 spitale si aproape 200.000 de pacienti internati, adica 5% din numarul total de pacienti internati in toate spitalele din tara, potrivit Ziarul Financiar.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.