Sedinta de Guvern
Politica

Medicii de familie discuta cu premierul Tudose la Guvern, cautand solutii pentru debirocratizarea sistemului de sanatate

Reprezentantii medicilor de familie discuta, luni, cu premierul Mihai Tudose la Guvern, cautand solutii pentru debirocratizarea sistemului de sanatate. La întâlnirea de la Palatul Victoria participă şi vicepremierul Marcel Ciolacu.

Premierul Tudose a discutat si saptamana trecuta cu medicii de familie, după ce câteva sute de cadre medicale au protestat în Piaţa Victoriei.

”Am avut împreună cu domnul vicepremier Marcel Ciolacu și domnul ministru Bodog o discuție bună cu reprezentanții medicilor de familie. Spun și pe această cale că chiar au dreptate și din păcate chiar au foarte multă dreptate. Spun din păcate fiindcă sistemul este în continuare foarte greoi, foarte birocratizat și medicii de familie s-au transformat sau au fost nevoiți să se transforme în contabili decât să-și facă meseria. Încercăm să găsim soluții”, a declarat atunci premierul.

Medicii sunt nemulțumiți de birocrația din sistemul de sănătate, militând pentru un act medical curat, dar și pentru o asistență primară puternică.

În urmă cu două săptămâni, sute de medici de familie au pichetat sediile Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, din toată țară, unde au și depus un memoriu prin care aduc la cunoștință propriile revendicări.

Medicii de familie au format coaliția „Solidari pentru Sănătate”, împreună cu nouă organizații nonguvernamentale de pacienți, prin care vor să atragă atenția aupra problemelor cu care se confruntă această ramură a medicinii.

La nivel național, există, în acest moment, 11.000 de medici de familie și aproximativ 9.500 de cabinete de medicină de familie.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

Mircea Geoana va contesta la CEDO rezultatul alegerilor din 2009

Cristiana Petrariu Bota

UDMR dupa intalnirea cu PNL: Ca sa ma convingi trebuie sa incepi discutiile cu luni inainte

Ioana Badulescu

Ion Cristoiu, despre Valeri Kuzmin – noul ambasador al Rusiei la Bucuresti: Rusia a schimbat iarna romaneasca cu cea siberiana

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult