Congresul Medicinei de Familie se desfasoara intre 26 si 29 octombrie la Iasi. Ce vor discuta medicii de familie la eveniment
Social

Medicii de familie pot fi inlocuiti pe perioadele in care lipsesc din localitate de colegii lor, pe baza de reciprocitate

Medicii de familie pot fi inlocuiti pe perioadele in care lipsesc din localitate de colegii lor, pe baza de reciprocitate. In baza unei conventii de reciprocitate, medicii de familie care lipsesc din localitate mai putin de o luna pot incheia colaborari cu alti colegi, astfel incat pacientii sa aiba acces continuu la ingrijiri medicale. 

Astfel, pentru perioade de absenţă mai mici de 30 de zile lucrătoare, înlocuirea medicului absent se poate face şi pe bază de reciprocitate între medici. Acordul se poate încheia cu o condiţie: medicul înlocuitor trebuie să-şi desfăşoare activitatea în aceeaşi localitate sau într-o zonă apropiată.

„Pentru situaţiile de înlocuire pe bază de reciprocitate, medicul de familie înlocuit va depune la casa de asigurări de sănătate, cu cel puţin o zi lucrătoare anterior perioadei de absenţă, un exemplar al convenţiei de reciprocitate, precum şi adresa cabinetului unde îşi desfăşoară activitatea. Înlocuirea medicului absent pe bază de reciprocitate între medici se face pentru o perioadă cumulată de maximum 60 de zile calendaristice pe an“, arată CJAS.

Pe durata înlocuirii, medicul înlocuitor utilizează parafa proprie, semnătura electronică proprie pentru prescrierea electronică de medicamente, registrul de consultaţii şi formularele cu regim special ale medicului înlocuit, inclusiv prescripţiile medicale electronice ale medicului înlocuit, numărul de contract şi ştampila cabinetului medical al medicului înlocuit.

„În cazul în care medicul titular al unui cabinet medical individual are angajat medic de familie, pentru perioadele de absenţă prevăzute, acesta poate fi înlocuit de medicul de familie angajat, cu prelungirea corespunzătoare a programului de lucru al medicului angajat care să acopere programul de lucru al cabinetului medical individual, prevăzut în contractul încheiat cu casa de asigurări de sănătate“, se mai precizează în comunicatul CJAS.

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul pregateste o noua metoda de penalizare a proprietarilor de masini care polueaza

Ioana Badulescu

Anunt pentru parinti! Stimulentul de insertie a fost majorat in ultima sedinta de Guvern

Delia Ion

Cartea de identitate ar putea fi folosita ca si card de sanatate. Proiectul de lege se afla in dezbatere publica

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult