Cadrele medicale din spitalele din Bucuresti ar putea primi locuinte de serviciu, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a sedintei CGMB din 4 mai
Breaking News

Medicii de familie sustin ca, de miercuri, nu vor mai acorda servicii medicale decontate de casele de asigurari

Medicii de familie sustin ca, de miercuri, nu vor mai acorda servicii medicale decontate de casele de asigurari de sanatate, dupa ce nu au fost luati in seama de Ministerul Sanatatii, in ciuda protestelor din ultima luna. In consecinta, Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor raman hotarate sa nu mai acorde, din 3 ianuarie, servicii medicale decontate de casele de asigurari pana cand solicitarile lor nu vor fi rezolvate.

„Finantarea asistentei medicale primare a fost tratata cu maruntisuri, suma alocata prin suplimentarea bugetului fiind nesemnificativa fata de nevoile reale ale cabinetelor pentru ca pacientii sa poata beneficia de servicii medicale de calitate.

Dreptul la vacanta al medicilor de familie continua sa fie doar o promisiune, nefiind gasita o solutie. Suplimentarea fondurilor pentru buna functionare a centrelor de permanenta este inca doar o promisiune”, se precizeaza in comunicatul transmis de Societatea Nationala de Medicina Familiei.

De asemenea, reprezententatii cadrelor medicale sustin ca „in ultimele zile, medicii au fost intimidati si amenintati de catre casele judetene de asigurari de sanatate, pentru a asigura depunerea unor cereri fara valoare, neprevazute in contract si pentru semnarea actelor aditionale, care de ani de zile sunt semnate retroactiv, fara ca pana acum aceste proceduri sa fi fost clamate ca ilegale, asa cum suntem amenintati acum!”.

„Este hilar sa ameninti ca medicii de familie vor fi imediat inlocuiti, in conditiile crizei grave de personal si a incapacitatii caselor de a asigura macar medici inlocuitori! In aceste conditii continuam sa fim indreptatiti sa ne cerem drepturile si sa refuzam semnarea actelor aditionale.

Medicii de familie nu vor mai acorda servicii medicale decontate de casele de asigurari pana cand solicitarile lor vor fi luate in seama!”, se mai arata in comunicat.

Stiri pe aceeasi tema

Iohannis: Multumesc romanilor care au venit in numar mare la vot. Multumiri speciale Diasporei

Cristiana Petrariu Bota

Grindeanu, votat de comisiile din Senat si Camera Deputatilor pentru a prelua sefia ANCOM

Ioana Badulescu

CCR a decis ca hotararea in cazul votului lui Dan Sova este neconstitutionala

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult