9.1 C
România
27 noiembrie 2021
REZULTATE REZIDENTIAT 2018. REZULTATE UMF CAROL DAVILA BUCURESTI. Concursul de rezidentiat, sustinut la Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara
Social

Medicii rezidenti au parte de o premiera in pregatirea in medicina de urgenta

Medicii rezidenti au parte de o premiera in pregatirea in medicina de urgenta. Prima aplicaţie de mobil destinată pregătirii medicilor rezidenţilor în medicină de urgenţă, medEasy, a fost lansată, marţi, la spitalul Floreasca, în prezenţa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 

„Noi am vrut să aducem o mai bună calitate şi o mai bună interacţiune între medicul rezident şi cel care îl pregăteşte în domeniul medicinei de urgenţă. Deci, este o aplicaţie care este închisă pentru medicii rezidenţi, nu este deschisă populaţiei. Este o aplicaţie care o să ne ajute foarte mult să creştem calitatea în pregătire. (…) Iniţial, medicii rezidenţi introduceau pe calculator pentru a urmări procesul lor de pregătire. (…) Qualitance au fost alături de noi când s-a discutat ideea acestei aplicaţii, care să se lege de programul iniţial şi să devină o interfaţă mult mai uşoară pentru rezidenţi şi pentru formatori, folosind telefonul. Rezidentul poate să introducă ce a făcut, formatorul lui vede ce a trecut, îl validează şi atunci noi ştim timp de cinci ani, cât rezidentul este în pregătire, ce a făcut şi la ce s-a expus”, a declarat Raed Arafat.

REZIDENTIAT 2017. Anunt important de la Ministerul Sanatatii pentru medicii rezidenti

Prorectorul UMF Iasi: De ce rezidentii nu-si spun oficial nemultumirile

Aplicaţia poate să fie folosită şi de alte programe de rezidenţiat şi va reprezenta un istoric al intervenţiilor pe care le fac rezidenţii, fiind impuse bareme pentru fiecare procedură.

„Avem formator pentru fiecare grup de rezidenţi şi trebuie să ştim dacă rezidentul este pregătit bine când ajunge la examen final, care este unul greu, rata de trecere nu depăşeşte 70% în primă încercare. Deci, această aplicaţie ne va ajuta să vedem că rezidentul a fost expus în timpul pregătirii sale la manevrele pe care trebuie să le ştie. Există un barem pentru fiecare lucru pe care trebuie să-l ştie. De exemplu, cerem 40-50 de intubaţii, sub anestezie, drenaj toracic – trebuie să fie minim făcute 10. Acestea toate o să figureze ca un istoric, ca o foaie de parcurs a rezidentului pentru cel care-l examinează sau care-i validează stagiile făcute”, a explicat Arafat.

Stiri pe aceeasi tema

Moise Guran, dat in judecata de un coleg jurnalist dupa interviul dat de ministrul Agriculturii

Cristiana Petrariu Bota

Dosarul Colectiv a fost amanat din nou de Tribunalul Bucuresti din motive procedurale

Cristiana Petrariu Bota

Gripa face noi victime in Romania, numarul persoanelor decedate a ajuns la 101

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult