medici in spitale
Social

Medicii vor putea munci in orice spital, cate ore doresc, potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii

Medicii vor putea munci in orice spital, cate ore doresc. Initiativa apartine Ministerului Sanatatii, iar Colegiul Medicilor din Romania (CMR) pare a sustine acest demers.

De fapt, reprezentantii Ministerului Sanatatii vor ca prin aceasta masura sa-i readuca in tara pe medicii plecati in strainatate. Asta si in contextul in care noua Lege a salarizarii prevede cresteri substantiale in sanatate.

Numai ca pentru medicii plecati in unitatile spitalicesti din afara, va fi o decizie grea sa se desprinda de un sistem medical bine pus la punst, la unul inferior, cu foarte multe deficiente. Poate doar salariile majorate sa-i impulsioneze.

Dezavantajul initiativei lansate de Ministerul Sanatatii este ca unele spitale ar putea ramane fara medici, pentru ca cei mai multi se vor indrepta catre centrele universitare. (Vom reveni cu detalii despre proiectul MS)

Asistenta pentru medicii romani din strainatate care doresc sa revina in tara

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat ca, incepand de saptamana aceasta, va functiona in cadrul ministerului Centrul National de Resurse Umane, prin intermediul caruia se va acorda asistenta medicilor romani din strainatate care doresc sa revina in tara.

El a adaugat ca medicilor care vor sa revina in Romania li se va acorda asistenta prin intermediul Centrului National de Resurse Umane.

„Noi le vom acorda asistenta. Prin programul de guvernare am prevazut si am infiintat, in cadrul Ministerului Sanatatii, Centrul National de Resurse Umane, care de luni va functiona. Il vom incadra cu personal si vom acorda asistenta tuturor medicilor care doresc sa se intoarca in tara, indiferent daca si-au facut specializarea la noi sau in alta parte”, a afirmat el.

Poti citi si: LEGEA SALARIZARII BUGETARILOR AJUNGE IN PARLAMENT. Proiectul stabileste ca salariile bugetariilor nu mai pot fi reglementate prin alte legi speciale

Ce salarii vor avea medicii, conform noii Legi a salarizarii

Salariul unui medic rezident va ajunge anul viitor la 5.700 lei (1.266 euro), mai mult de dublu fata de nivelul de 2621 lei in acest an, cel al unui medic primar, grad V, la 12.375 lei (2.750 euro), de la 4413 lei in 2017, iar un medic primar grad V de pe sectia de terapie intensiva (ATI) va primi 16.672 lei (3.705 euro), fata de 5987 lei in prezent, potrivit proiectului legii salarizarii unitare a bugetarilor.

Fata de salariile in spitale clinice, in unitatile neclinice salariile vor fi cu 4% mai mici, in timp ce in sectiile ATI urgenta cu 6,7% mai mari, si cu 30% mai mari la morga, potrivit unor date publicate de Liviu Dragnea.

Potrivit proiectului, in sectorul de sanatate, un asistent debutant cu studii superioare va avea anul viitor 3.950 lei, de la 1.704 lei in 2017, iar un asistent principal va primi 5.108 lei, fata de 2.986 lei in anul curent.

Recomandarea redactiei: Salarii pentru medici ca in Occident! Salariul unui medic principal care lucreaza in ATI poate ajunge la 3.600 de euro. Cat vor primi medicii rezidenti si asistentii medicali

Stiri pe aceeasi tema

Dezvaluiri despre profesorul Lucan: O doctorita a fost lovita cu pumnul in stomac, a cazut peste un pacient, iar colegii au ras

Ioana Badulescu

Primul transplant pulmonar din Romania a inceput in aceasta dimineata la Spitalul Sf. Maria din Bucuresti

Ioana Badulescu

In Marea Britanie au fost confirmate alte doua cazuri noi de coronavirus

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult